стрічка

Гостре, історичне, церковне, туристичне і з полуничкою: найпопулярніше за рік на Район.in.ua

06 Червня 2019, 08:41
3674

Парасольковий сайт-агрегатор Район.in.ua запрацював напередодні Дня журналіста і уже рік розповідає про найважливіше у повсякденні жителів Волинської і Рівненської областей. Район.in.ua – не просто об’єднав наші гіперлокальні сайти – він став титульним виданням мережі.

У першу річницю роботи сайту ми традиційно підіб’ємо і перші підсумки: які теми найбільше хвилювали нашу аудиторію. Отже, поїхали!

Тур вихідного дня польського президента, або що (на)робив Анджей Дуда на Волині: понад 12 тисяч переглядів.

Репортаж головної редакторки мережі Наталії Пахайчук про візит першої особи Польщі в Олику у роковини Волинської трагедії став вірусним. Адже у матеріалі авторка спростувала кілька фейків, які створив Анджей Дуда перед телекамерами польських телеканалів. 

Більше матеріалів від Наталії Пахайчук 

Анджей Дуда в Олиці, липень 2018 року
Анджей Дуда в Олиці, липень 2018 року

Імперія розпадеться. Відділяться татари, башкири, Сибір. Кубань – ми заберемо»,  – останнє інтерв'ю Валентина Морозамайже 12 тисяч переглядів

Велике інтерв'ю з Валентином Морозом, одним із останнім представників дисидентського руху, який помер вночі з 16 на 17 квітня 2019 року, читачі активно поширювали мережею. Доля знаменитого земляка є непересічною, але часто невідомою для сучасних українців. Редакція  запозичила матеріал у колег з журналу «Країна», які встигли поспілкуватися з Валентиною Морозом наприкінці його життєвого шляху та майстерно донесли його життєву філософію і погляди на сучасний стан справ Україні. 

1
Валентин Мороз,
Валентин Мороз,

Що відомо про луцького кримінального авторитета, якого поранили на Набережній: майже 11 тисяч переглядів

Стрілянина у Луцьку у листопаді 2018 року, під час якої, загинув один чоловік і декілька отримали поранення, сколихнула не тільки обласний центр. Серед поранених був і відомий кримінальний авторитет Аслан Адаєвич Гарсієв, відомий як Аслан. Команда видання Район.Луцьк, де стаття набрала понад 32 тисячі переглядів,  підготувала блискучий інформаційний матеріал про головного фігуранта події. 

Аслан Адаєвич Гарсієв, відомий як Аслан, з друзями
Аслан Адаєвич Гарсієв, відомий як Аслан, з друзями

Найважливіше з життя обласного та районних центрів обов’язково потрапляє у стрічку новин агрегатора Район.in.ua, тому ви не пропустите найгарячіших повідомлень, якщо вподобаєте сторінку у Facebook.

Як МП на Волині втрачає парафії, а серед духовенства назріває «двірцевий» переворот: понад 10 тисяч переглядів

Процеси у церковних колах, які спровокувавТомос, виявилися дуже цікавими для нашої аудиторії. Усі редакції мережі ретельно відстежували, що відбувалося у селах і містечках Волині: понад сотня парафій вирішила змінити конфесійну приналежність. Крім публічних процесів відбувалися і кулуарні перемовини та події, про які стало відомо журналістам видання. Все, що було відомо про церковне життя на Волині напередодні Великодня, потрапило у ґрунтовний редакційний матеріал, відомості з якого викликали суспільний резонанс і можливо навіть кадрові ротації у Волинській єпархії. 

1
Владика Нафанаїл нагороджує митрою отця Олега Точинського
Владика Нафанаїл нагороджує митрою отця Олега Точинського

«Щасливі діти не булять», – гештальт-консультантка Антоніна Євтодюк. ІНТЕРВ'Ю: понад 8 тисяч переглядів. 

Бійки, цькування, залякування у середовищі школярів – проблема, яка турбує сучасних батьків. Торік Верховна Рада України 2 жовтня ухвалила законопроект, спрямований на протидію булінгу в закладах освіти. Позаштатна авторка Район.in.ua Вікторія Вегера з’ясовувала чому з’явився боулінг, як його викорінити,  як вижити дітям серед булерів і не зламатися емоційно. 

Додамо, матеріали Вікторії аудиторія завжди сприймає з цікавістю та емоційно. Радимо переглянути дослідження журналістки:

«Куди тече річка Горинь: мандрівник подолав шлях від витоку до гирла річки за вісім днівмайже 6 тисяч переглядів

Історія мандрівника з Острожчини Тараса Луцюка, який за 8 днів проїхав річку Горинь від початку до кінця, також припала до душі читачам «Району». 

Марштут Тараса Луцюка
Марштут Тараса Луцюка


Загалом, ми помітили, що матеріали про туризм, краєзнавство та тревел-блоги гарно відгукуються аудиторії, тож пропонуємо читачам ділитися історіями на електронну адресу [email protected] про свої мандри і ми опублікуємо. А зараз можна насолодитися блогами від наших позаштатних дописувачок:

1
Сири у грека
Сири у грека

Американці прооперували юну волинянку, яка 14 років лікується від опіків: понад 3 тисячі переглядів

Історія Олі Клімчук з села Боровне Камінь-Каширського району, якій пощастило стати однією з пацієнток американських фахівців  вразила читачів хепіендом. Оля обпеклася окропом, коли їй було лише 11 місяців. Зараз дівчині 15, але вона продовжує лікуватися. Рубці, які залишилися після глибоких опіків 25% тіла, потребують постійних оперативних втручань. Позаштатна авторка Район.in.ua, яка фахово висвітлює медичні теми, розповіла на прикладі одної героїні про місію лікарів зі США, аби безплатно оперують дітей з наслідками важких опіків. 

Більше матеріалів від Лариси Андрійчук.

Оля і її лікарі - Девід Браун та Рейчел Хупер з університету Мічігану
Оля і її лікарі - Девід Браун та Рейчел Хупер з університету Мічігану

Нова «стара» школа: як у Маневичах сталося фінське диво:  понад 3 тисячі переглядів

Публікації на тему реформ, а тим більше про освіту важко назвати хайповими. Але у жодному разі їх не можна вважати неважливими і не надавати значення. Матеріал Антоніни Андрійчук і Олесі Саєнко про Нову українську школу не тільки привернув увагу трьох тисяч читачів, а й переміг у конкурсі журналістських матеріалів «Медична та освітня реформи: міфи, правда та виклики» в номінації «Фоторепортаж про Освітню реформу»

Читайте також інші матеріали Антоніни Андрійчук та переглядайте фотопортажі від Олесі Саєнко

1

Читайте також: Бізнес.Району один рік: місія та цінності видання

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром