стрічка

У Ковелі відбувся міжнародний фестиваль «Танцююче місто». ФОТО

03 Червня 2019, 13:36
У Ковелі на фестивалі «Танцююче місто» виступили 24 колективи 1534
У Ковелі на фестивалі «Танцююче місто» виступили 24 колективи

У перший літній день у Ковелі відбувся ХІІІ міжнародний фестиваль «Танцююче місто».

Мистецьке дійство відбулось з ініціативи відділу культури виконавчого комітету міської ради та за підтримки благодійного фонду «Патріоти Волині», – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

24 колективи представили 53 танці на сцені палацу культури імені Тараса Шевченка.

«До «Танцюючого міста» ми традиційно готуємо нові постановки. Цьогоріч їх чотири. Прем‘єра була у кожної вікової групи. 50 дівчат  були задіяні у концерті. Загалом у нас займається вдвічі більше», – рогзповідає керівниця студії східного танцю «Ахат» Вікторія Шилюк.

 

 

Поруч зі своїми вихованцями Олена Бондаренко, керівниця ансамблю ДНЗ№11.

 «Щороку тут все більше учасників, це мистецьке свято продовжує  набувати популярності. Хореографічні композиції вдосконалюються, костюми – не відвести очей. Я, як фізрук,  радію, що діти ведуть активний спосіб життя, покращують свою поставу, мають гарне заняття. Батьки молодці, коли допомагають у цьому», – ділиться враженнями пані Олена.

 

 

 

Варто додати, що дев’ятий рік поспіль фестиваль є міжнародним. Нині на сцені Палацу культури виступали два ансамблі з польського міста Кросно –  «Клекс» та «Стреч». Олексанра Фейдаш, хореограф «Клексу», каже що їх вразила кількість колективів, їх професіоналізм, майстерність. А ще вони в захваті від сцени, атмосфери, програми. 

Завітали у Ковель ансамбль з Володимира-Волинського та три колективи з Нововолинська. Їх теж зацікавив танцювальний фестиваль.

Усі кращі постановки ковельчани на гості міста неодмінно побачать на День міста та під час різноманітних концертів.

Учасники фестивалю не залишилися без подарунків і винагород. Кожен отримав Диплом учасника та пам’ятну статуетку. Наймолодші – дошкільнята – ще і похід у розважальний центр. Такий приємний сюрприз їм підготував благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині. 

 
















Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024