стрічка

На Волині рибалок оштрафували майже на 16 тисяч гривень

03 Червня 2019, 11:18
У травні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 212 порушень. 984
У травні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 212 порушень.

У травні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили 45 рибоохоронних рейдів. Внаслідок чого викрили 212 порушень природоохоронного законодавства, з них 52 грубих. Також склали 136 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 7 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів) та три – за ст. 188-5 КУпАП. Крім цього, оформили 14 актів виявлення та вилучення майна без власника.

Пр це повідомляє Рибоохоронний патруль Волині.

«За цей період на порушників оформили штрафів майже на 16 тисяч гривень. Рибному господарству завдали шкоди на понад 6 тисяч гривень. Внаслідок здійснених заходів інспектори вилучили 55,43 кілограм водних біоресурсів, з яких – 43 на ринках. Також вилучили 70 одиниць заборонених знарядь лову та ще 110 – за актами майна без власника», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 59 справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.


 

Наприклад, 4 травня працівники Волинського рибоохоронного патруля викрили грубе порушення правил рибальства. Інцидент відбувся на заплаві річки Західний Буг, поблизу села Литовеж Іваничівського району Волинської області. Приблизно о 18:00 затримали порушника, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – «екраном». У сітці браконьєра була ось така риба: плітка – 9 штук, та один окунь. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів – майже 1 кілограм. Рибним запасам завдана шкода на 782 гривні.


21 травня при обстеженні водних об’єктів Ратнівського району інспектори рибпатруля зафіксували аналогічне порушення. На річці Прип’ять, поблизу села Річиця (урочище Боброва гора) в межах Річицького гідрологічного заказника затримали мешканця села Конище, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. Порушник за допомогою шести сіток виловив майже кілограм риби. У сітках браконьєра були: плоскирка – 4 штуки, плітка – 2, та один окунь. Рибному господарству України завдана шкода на понад тисячу гривень.


На осіб оформлили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до районних судів для притягнення правопорушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Інспектори волинський рибоохоронного патруля закликають громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – оперативно повідомляйте на номер телефону «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідкова інформація:

Патрульні також нагадують, що весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів на річках області та їх кореневих водах закінчилась 21 травня, але на озерах та водосховищах нерестова заборона триватиме до 10 червня, в придаткових водах річок – до 30 червня.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024