стрічка

Працівники «Цуманської пущі» дослідили рекреаційний потенціал пирлеглих територій

01 Червня 2019, 11:07
1226

Працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Грицюк Юлія та Рудік Максим здійснили польовий виїзд на водойми в околицях села Журавичі, що знаходяться в межах нацпарку, які утворені на місці колишніх торфорозробок. Мета виїзду: дослідження орнітофауни, фотографування флори, обстеження рекреаційного потенціалу цих територій.

Дослідження територій відбулося 30 травня,– йдеться на сторінці Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» у Facebook.

В результаті спостереження було виявлено значні колонії чаплі сірої та чепури великої. Окрім того, зафіксовано такі види: мартин звичайний, мартин жовтоногий, крячок річковий, крячок чорний, крижень, очеретянка велика, очеретянка лучна, очеретянка чагарникова, вівсянка очеретяна, лебедя-шипуна з виводком 8 каченят, окремо варто відмітити види, які на території парку спостерігаюся вперше і є новими видами для парку: кропив’янку рябогруду (Sylvia Nisoria) і пару нерозня (Anas Strepera) (вид ЧКУ), що кружляли над водоймами.

Із цікавих об’єктів флори було виявлено зозульки м'ясо-червоні (Dactylorhiza incarnata) (вид ЧКУ) та значні плантації смілки клейкої (Viscaria vulgaris). Біля угрупувань смілки літали метелики – мнемозини, які занесені до ЧКУ, та сонцевики будякові.

Також було відмічено старовікового дуба, біля якого росте угрупування конвалії травневої.

Обстежені стави є цікавими, мальовничими об’єктами для рекреації, на яких можна проводити туристичні та пізнавальні заходи для туристів, бьордвочерів, науковців.

1

1

1

1

1

1

1

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024