стрічка

Як відбувся і хто прийшов на другий молитовний сніданок у Луцьку. ФОТО

31 Травня 2019, 15:20
Як відбувся і хто прийшов на другий молитовний сніданок 5245
Як відбувся і хто прийшов на другий молитовний сніданок

Відомі волиняни відвідали другий молитовний сніданок у Луцьку, на якому збирали гроші на обладнання для перинатального центру. Дійство приурочили до Дня захисту дітей.

Захід 31 травня об’єднав чимало представників різних конфесій, політичних сил, підприємців, громадських активістів та інших людей, які прийшли спільно помолитися та долучитися до благодійного збору коштів.

4

2


2

1
Ірина Горавська
Ірина Горавська

На початку слово надали в. о. директорки Волинського обласного перинатального центру Ірині Горавській. Вона розповіла, що на заклад виділяли кошти з державного та обласного бюджетів. Загалом на будівництво витратили 217 мільйонів, з них 105 – з обласного бюджету.

«Діти – це наше сьогодення і майбутнє. Я хочу подякувати всім присутнім за те, що долучаєтеся до цієї благородної справи. Цей багатостраждальний довгобуд набув свого нового дихання в 2016 році. Центр – це унікальний проект для всієї Волині. Це абсолютно нове приміщення збудоване за високими технологіями. Заклад надаватиме повний обсяг висококласної допомоги. Хороші спеціалісти, нове обладнання дозволять нам лікувати діток з масою від 500 грамів. Цей проект на фінішній прямій. Незабаром відкриття. Сьогодні нам не вистачає дороговартісного дихального обладнання, яке дозволить зменшити захворюваність та інвалідність серед діток і позитивно вплине на якість їхнього життя», – поділилася Ірина Горавська.



2


2

Ігор Палиця
Ігор Палиця

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця теж привітав усіх присутніх на молитовному сніданку Волині.

«Наше майбутнє – наші здорові та щасливі діти. У нас прекрасна область, прекрасне місце розташування. Але потрібно мати хорошу інфраструктуру, в першу чергу – медичну. Перинатальний центр вийшов такий, що не то що не соромно, а бере гордість за те, що нам вдалося спільними зусиллями зробити», – наголосив Ігор Палиця.



1

3

На сніданку молилися за Україну, дітей, військовослужбовців та усіх інших. А між молитвами лунали вітання від місцевих музичних виконавців і музикантів.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл зауважив, «приємно те, що сніданок об’єднує різних людей».

«Сьогодні я б хотів, щоб ми звернули увагу на таке велике поняття, як любов. Бог є любов. Але тільки якщо ти любиш себе, ти любиш Україну і любиш Бога. Говорячи про медичні заклади, то лікують добре там, де люблять людину, де є гарні технології. Наша Волинь славиться багатьма напрямками медицини, і я з цього дуже тішуся. Я хочу, щоб медицина не підлаштовувалася під людей, а була для людей. Я радію, що сьогодні молитовний сніданок дає нам можливість домовлятися і любити свій край», – підкреслив Михаїл.

До слова, на першому молитовному сніданку вдалося назбирати 500 тисяч гривень.



1




1

1










1




2





1






1

1





 

Коментарі
31 Травня 2019, 23:05
Полішук гидкий тип.
31 Травня 2019, 23:20
Вірю, що хоч одна людина, яка там перебувала, молилася серцем на колінах перед живим Богом.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024