стрічка

Скандальна історія в Борохові: вилучену дитину повернули в родину. ВІДЕО

31 Травня 2019, 11:44
Карина Кирпа 3935
Карина Кирпа

Дев’ятирічна Карина Кирпа із села Борохів Ківерцівського району повернеться додому після останнього дзвоника в школі.

До цього дівчинка місяць жила в приватному дитячому будинку села Дерно. Забрати онуку приїхала її опікунка-бабуся Людмила Кирпа – у дівчинки останній дзвоник у школі, – повідомляє UA: Волинь.

Дівчинка закінчила 4 клас у школі села Дерно. Туди її перевели 23 квітня. Бабуся Людмила Кирпа розповідає, що у школу приїхала зранку, щоб гарно вбрати онуку.

«Я купила їй гарну одяг, їй дуже подобається, і мені приємно. Вона каже: мама, забери вже мене… Я кажу, що вже сьогодні забираю, а вона питає, чи не обманюю. Я ж кажу, що ні, не обманюю. Вже сьогодні підеш додому, доцю», – уточнює бабуся-опікунка дівчинки.

Карина розповідає, що вдома має свою кімнату, і перше, що хоче зробити – погратися у своєму комп’ютері.

Як їй жилося в приватному дитбудинку – каже таке: «Погано. Я хочу додому, бо вдома набагато краще».

Нагадаємо, працівник відділу служби у справах дітей райдержадміністрації Микола Супоровський говорив про пияцтво в сім’ї Кирп та звинувачення, почуті від посадовців Липинської ОТГ, у домаганні родичем неповнолітньої дівчинки. Останнє спростували на поліграфі у столиці. Рішення повернути дівчинку в родину ухвалили в райдержадміністрації на спеціальній комісії 28 травня. Вилучення дитини з сім’ї, розповідає шкільний практичний психолог Іванна Михайлова, стало стресом для дівчинки. Вона говорить: перший тиждень у новому класі Карина була замкнутою, мало спілкувалася з однокласниками.

«Коли вона дізналася, що бабуся її забере, тоді і відкрилася, почала посміхатися, говорила як хоче додому. Я б рекомендувала пару занять з психологом, щоб подолати цю емоційну напругу і стрес, їй буде легше забути цю ситуація і адаптуватися. Тішить те, що вона не довго була в дитячому будинку і повертається в сім’ю, для  неї це плюс», – стверджує психологиня.

Школярка говорить: у новій школі знайшла друзів, але сумує за рідною школою у Борохові.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024