стрічка

У селах на Волині дискутували про будівництво свинокомплексу. ФОТО

27 Травня 2019, 10:01
2297

Сокілська сільська рада отримала пропозицію будівництва свиноферми на території сіл Сокіл або Духче. Ініціативу подав підприємець Ігор Ковальчук. Він уже має бізнес такого типу у селі Боголюби Луцького району.

Селяни зібрались обговорити пропозицію з підприємцем у неділю, 26 травня. Збори відбулись у Соколі та Духчі. Соколян прийшло дещо більше, аніж людей у сусідньому селі, адже у Соколі у цей день проводили святковий концерт «Мереживо травневих свят».

«До нас приїжджав підприємець, дидився територію колишніх колгоспних ферм у селі Сокіл та Духче. Хочуть у нас взяти землю в оренду для будівництва свиноферми. Це питання на сесію не виносилося. Спочатку треба поспілкуватися з людьми. Хлопці хочуть знати, є перспектива тут вести бізнес, чи ні», – розпочав збори сільський голова Олег Бондарук.

Розпочав збори сільський голова Олег Бондарук
Розпочав збори сільський голова Олег Бондарук

Підприємець Ігор Ковальчук розповів, що хоче збудувати на території колишньої ферми свинокомплекс на 250 свиноматок. Він планує реалізовувати поросят. Для цього треба збудувати дві стайні розмірами 120 на 15 метрів. У разі підримання його пропозиції, підприємець пообіцяв підтримувати школу, робити дорогу.

Соколян найбільше цікавило, чи буде у селі неприємний запах, куди підприємець збирається вивозити гній. Ігор Ковальчук відповів, що запаху не буде зовсім, а для відходів планує орендувати людські паї або ж бешкоштовно пропонувати аграріям забирати гній на добриво.

Соколян найбільше цікавило, чи буде у селі неприємний запах, куди підприємець збирається вивозити гній.
Соколян найбільше цікавило, чи буде у селі неприємний запах, куди підприємець збирається вивозити гній.

У разі розміщення ферми на території села, підприємець обіцяв й працевлаштувати до десятка людей. Заробітна плата на такому ж підприємстві у Боголюбах – від восьми до десяти тисяч гривень. 

Підприємцю не вдалося переконати соколян. За будівництво ферми висловилась лише одна людина. Жителі Духча також не підтримали ініціативу, хоча кількість лояльних жителів там і була більшою.

Соколян прийшло дещо більше, аніж людей у сусідньому селі
Соколян прийшло дещо більше, аніж людей у сусідньому селі

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром