стрічка

У луцькому виші виступали «сонячні діти». ФОТО

24 Травня 2019, 14:38
1285

У Центр культури та дозвілля Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки завітали «сонячні дітки».

23 травня маленькі артисти представляли глядачам результати власної праці та зусиль під час інклюзивного театрального перформансу, – інформують на сайті вишу.

Цей творчий експеримент покликаний допомогти реалізувати потенціал діток із інвалідністю, які разом із однолітками займаються музичною, хореографічною та театральною діяльністю. А допомагають їм у цьому працівники Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки та театральна студія «ДогориДриґом» (керівник Алла Доманська).

Цього дня учасники інклюзивної студії «Сонячні люди» (керівник Вікторія Колодяжна) представили спільно з театральною студією «ДогориДриґом» театральну композицію «Бабаї» за віршем Івана Андрусяка та виставу (разом із групою «Ґудзичок») «Пригоди ХромоСоні» (за твором мами сонячної дитини Світлани Нагаєвої) – історію про хромосому Соню, яка знала все про обійми. Ось такі і вони, сонячні діти: мрійливі, люблять щиро обійматись і посміхатися.

Мистецько-терапевтичний театр «Забавляночка» Луцького навчально-реабілітаційного центру (керівник Оксана Бохонська) представив виставу «Подорож країною навпаки» за твором Василя Симоненка.

Юні артисти заряджали зал позитивом і гарним настроєм, а глядачі натомість підтримували їх гучними оплесками, додаючи впевненості та натхнення. Керівник театральної студії «ДогориДриґом» Алла Доманська подякувала винуватцям свята та їхнім батькам за унікальну атмосферу, яка панувала в Центрі культури та дозвілля, за співпрацю, а також наголосила: «Сьогодні ми зрозуміли, що може бути інакше, але це все одно класно!»

Не обійшлося цього дня без подарунків, зокрема від начальника Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліни Галан і доцента кафедри англійської філології нашого університету Олени Галапчук-Тарнавської. Керівникам студій вручили грамоти від ГО «Інклюзивні студії».

Завершилося свято танцювальним флешмобом під запальні рухи від директора Луцького НРЦ Лесі Волинець.



1










Коментар