стрічка

Лучани вшанували пам'ять загиблих під Волновахою бійців. ФОТО

22 Травня 2019, 16:28
1167

У Луцьку вшанували пам’ять військовослужбовців, котрі загинули під час Волноваської трагедії.

Захід відбувся у середу, 22 травня, біля фотостенду «Загинули за єдність України».

Вшанувати пам’ять загиблих бійців прийшли військовослужбовці, духовенство, громадські активісти, представники влади та небайдужі жителі місті.

Священики відправили панахиду та помолились за спокій душ загиблих.

«Я думаю, що нам день і ніч треба стояти перед ними на колінах і дякувати за те, що в цей день ми можемо бути на цій площі.  Давайте помолимось за померлих, незабутніх українських героїв. Адже це ангели Луцька та Волині, які піднялись на небо, щоб Волинь процвітала. Щоб їхні матері, дружини та діти жили в іншій країні, процвітаючій та щасливій», – зазначив отець Михайло Бучак.

Після молитви присутні стали на коліна, аби вшанувати пам'ять загиблих та поклали квіти до стелли.

Нагадаємо, що 22 травня – річниця трагедії під Волновахою, в результаті якої загинули 18 військовослужбовців 51-ої бригади. Озброєні бойовики о 4:30 ранку обстріляли блокпост українських бійців біля міста Волноваха, що на Донеччині.

Обстріл тривав приблизно 20 хвилин. Пізніше, коли сепаратисти встигли втекти, на підмогу 51-ій бригаді прибуло підкріплення у вигляді вертольотів Мі-8. Вони мали провести зачистку території. Проте, в інтернеті зявилось відео, де один з літаків помилково обстріляв територію, де перебували вцілілі бійці.

За офіційними даними, у волноваській трагедії загинули 18 українських бійців, 30 – поранено. Багато бійців і досі перебувають на лікуванні.

Читайте також: «Нас обстріляли не шахтарі, а професійні військові», – спогади про Волноваську трагедію.























 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024