стрічка

Волинянин-емігрант видав книжку спогадів

21 Травня 2019, 19:06
Книжка Михайла Герця 1652 Джерело: Facebook
Книжка Михайла Герця

У київському видавництві «Смолоскип» вийшла друком книжка уродження Любешівщини Михайла Герця  «У світ широкий з Україною в серці».

Книжка побачила світ наприкінці минулого року, а на днях кілька екземплярів її у подарунок від автора отримав почесний громадянин Любешева Петро Кравчук – про це він пише на своїй сторінці у Facebook.

«Михайло Герець (йому 93 роки) тепер проживає у США. Він був членом УПА. А, перебуваючи в США, був членом уряду Української Народної Республіки в екзилі (тобто – вигнанні).
Детальніше читайте про нього у Вікіпедії у статті «Герець Михайло Іванович». Там я помістив декілька його фотографії. Ці фотографії Михайло Іванович надіслав мені з далекої нам Америки.
В архівних документах «розкопав», як його за участь в УПА мало не знищили радянські партизани. Розповім про це трохи пізніше», – зазначає Петро Кравчук.

До книжки Михайла Герця увійшли спогади, листування з іншими громадськими діячами, публікації у пресі, історичні розвідки, а також – фотографії із сімейного архіву. В окремому розділі – матеріали Алли Легкої-Герець, дружини автора, що показують її особистий внесок у викриття злочинів радянського режиму та розвиток україн­ської культури пам'яті за кордоном.

Читайте також: Любешівчанин був міністром уряду УНР

1

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024