стрічка

Одну з вулиць Луцька хочуть назвати на честь Івана Корсака

21 Травня 2019, 13:28
1197

У Луцьку хочуть перейменувати частину вулиці Карбишева на честь журналіста і письменника, одного із засновників компанії VolWest Group Івана Корсака.

Про це стало відомо 21 травня під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста.

Така пропозиція, за словами голови комісії Миколи Федіка, виникла, бо Іван Корсак реалізував багато корисних місту проектів, приміром, створення Музею сучасного мистецтва.

«Дійсно людина заслуговує на те, щоб на його честь назвали вулицю. Було б логічно, якби ми обговорили перейменування, оскільки це буде тематично. Він багато зробив для Луцька, для мистецтва», — сказав Федік.

Перед обговоренням пропонували перейменувати всю вулицю, однак інші члени комісії зауважили, що забудова вулиці Карбишева переважно промислова, тому доцільно змінити назву лише для тієї частини, яка межує з комплексом «АдреналінСіті».

Тож, під час засідання комісії проголосували за часткове перейменування, а як саме розділять – вирішать учасники громадського обговорення.

Нагадаємо, серце Івана Корсака перестало битися у четвер, 7 грудня 2017 року, на 72 році життя. У листопаді учасники вечора-спогаду «Іван Корсак. Життя продовжується у слові» звернулися до міськради з ініціативою назвати одну з міських вулиць на честь видатного лучанина. 

Читайте також: Чим особливий і чому варто відвідати Музей сучасного українського мистецтва Корсаків

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024