стрічка

Які можливості для молоді відкриває децентралізація

20 Травня 2019, 13:34
Які можливості для молоді відкриває децентралізація 1420
Які можливості для молоді відкриває децентралізація

Студенти Луцького базового медичного коледжу, Луцького НТУ та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки дізналися, які можливості та перспективи для них відкриває децентралізація.

Про це говорили під час круглого столу «Будуємо Європу в Україні: яким має бути майбутнє української молоді, яка мешкає в ОТГ, в контексті євроінтеграції» у Волинському центрі розвитку місцевого самоврядування 18 травня.

На той час заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук привітав присутніх з Днем Європи та зауважив, що «ми асоціюємо Європу з чимось досконалим і хорошим».

«Адже Європа – це цінності, високі стандарти та відповідальність. Ми маємо побудувати Європу в нашій свідомості. Кожен із нас має зробити кроки, які наблизять нас до Європи», – зазначив Сергій Кошарук.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк наголосив, що Європа це не просто територія чи сукупність країн, це надійність, стабільність, розвиток та свідомість. За його словами, саме за молоддю майбутнє. Сьогодні на базі обласного центру зайнятості – 3 600 вакансій, є можливість обирати, головне мати бажання.

«Слово яке завжди мене тримає та надихає – це можливість. В молоді, справді, великі можливості, треба лише вміти правильно їх використовувати. Реформа децентралізації – це перспективно», –додав Роман Романюк.


Радниця з децентралізації Оксана Урбан на простих аналогіях пояснила присутнім, що таке децентралізація та розповіла про перспективи для молоді. Загалом на Волині вже є 51 ОГТ (в 50-ти громадах уже відбулися вибори). Волинь очолює п’яте місце в Україні щодо реформи децентралізації.

«Завтра буде так, як ми зробимо сьогодні», – звернулася до молоді Оксана Урбан.

Радник Волинського ЦРМС із муніципальних послуг Павло Лавринюк показав студентам на схемах та прикладах, які можливості є для молоді в об'єднаних територіальних громадах. Розповів про те, як покращити старий клуб і створити сучасний простір для молоді.



Радник Волинського ЦРМС із регіонального розвитку Петро Гоцалюк поділився про міста-побратими, муніципальне співробітництво, перспективи співпраці та сприяння розвитку для молоді. Також він нагадав присутнім історію створення Європейського союзу.

На завершення радниця із комунікацій Олена Кузьмич пояснила, як важливо комунікувати з молоддю в ОТГ.

Анна ІВАНОВА

ФОТО з Волинського центру розвитку місцевого самоврядування

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024