стрічка

У Ківерцях вшанували пам'ять жертв політичних репресій

18 Травня 2019, 14:25
978

З метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людяності щорічно, у третю неділю травня, в нашій державі відзначається  День пам’яті жертв політичних репресій.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

Точну кількість жертв тоталітарного режиму досі визначити неможливо. Деякі фахівці вважають, що за період від початку 20-х і до кінця 80-х років ХХ століття, тобто за час правління більшовицько-комуністичного режиму, в Україні було заарештовано майже 1,5 мільйона осіб. Велику кількість із них було розстріляно, інші пройшли тюрми, заслання, вислання, каторгу, табори, примусово побували в психіатричних закладах. Терор і репресії зачепили майже всі верстви українського населення: науковців, політиків, військових, священиків, представників культури, селянство. Репресій зазнавали, як правило, найбільш обдаровані, працьовиті і соціально активні громадяни.

Напередодні пам’ятного дня представники влади, спільно із жителями міста, що постраждали від тоталітарного комуністичного режиму, поклали квіти до пам’ятника жертвам політичних репресій та голодоморів у міському парку.

Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.  

«Наше спільне усвідомлення масштабів трагедії має стати запорукою торжества політики гуманізму, взаєморозуміння і миру. Наш обов’язок – пам’ятати, передавати нащадкам правду про минуле»,– йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У Ківерцях нагородили найобдарованіших дітей району. ФОТО 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром