стрічка

Музична школа у Луцьку відсвяткувала ювілей

18 Травня 2019, 16:06
1442

У Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена сьогодні, 17 травня, відбувся святковий концерт з нагоди її 80-річчя.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міськради.

В літописі школи є три етапи її діяльності: польський, радянський та сучасний, український. Усвідомлюючи важливість для історії закладу подій 1939 року, у святковому концерті школа вшанувала свій 80-річний ювілей, як данину пам’яті усім викладачам, що у перед- та повоєнні роки стали сподвижниками музичної освіти Волині.

За 80 років понад 6000 випускників школи отримали мистецьку освіту, близько 2000 з яких продовжили навчатись у вищих навчальних мистецьких закладах України та за кордоном. Серед її випускників є народні та заслужені артисти України, заслужені працівники культури, діячі мистецтва, а також відомі професори вищих навчальних мистецьких закладів України. 50 випускників не змогли розлучитись із рідними стінами і по нині працюють у Луцькій музичній школі №1.

В концерті взяли учать народний артисти України, керівник Академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії Товій Рівець, заслужена артистка України Алла Опейда, заслужений артист України, солітс вокального чоловічого квартету «Акорд» Микола Палій, всесвітньо відомий композитор Володимир Рунчак, професор Київської національної музичної академії імені П.І. Чайковського Ніна Грічішкіна та доцент Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка Галина Бернадська.















Читайте також: Як пройшов творчий звіт Луцької музичної школи №3

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024