стрічка

Нафанаїл замінив прес-секретаря єпархії та Луцького благочинного

15 Травня 2019, 21:00
Збори очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл 8862 Джерело: прес-служба Волинської єпархії УПЦ МП
Збори очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл

На зборах священнослужителів Луцького міського благочиння відбулися кадрові зміни у керівництві Волинської єпархії УПЦ МП.

Про це повідомляється на офіційному сайті Волинської єпархії.

Новим прес-секретарем єпархії став клірик собору всіх Святих землі Волинської протоієрей Віктор Аніпко, який замінив на цій посаді одіозного протоієрея Олега Точинського.

Олег Точинський / фото з Facebook
Олег Точинський / фото з Facebook

Редакція Район.in.ua припускає, що одним із приводів для звільнення отця Олега Точинського з посади прес-секретаря могли стати спроби цього священика здійснити на Волині церковний заколот проти єпископа Нафанаїла. Нагадаємо, цей священик з Луцька став одним із найактивніших коментаторів церковних подій в Україні для російських ЗМІ. Чимало дописів отця Олега Точинського із мережі Facebook передруковують головні пропагандистські сайти РФ, коли розповідають про «гоніння» на православних в Україні. Якщо ж місцеві ЗМІ, у тому числі і сайти мережі Район.in.ua, подавали інформацію, яка не співпадала з офіційною позицією єпархії, і часто підловлювали речника на невідповідності фактів, то прес-секретар дозволяв собі некоректні пости щодо журналістів, однак, аргументовано довести неправоту наших колег жодного разу не зумів.

Сам екс-прес-секретар на своє відсторонення відреагував стримано - на своїй Facebook-сторінці подякував усім за розуміння та співпрацю, доповнивши свій пост цитатою із новини з єпархіального сайту про призначення нового прес-секретаря єпархії.

Новопризначений прес-секретар отець Віктор Аніпко є ведучим програми «Благодатна купель», яка виходить на Youtube-каналі єпархії. До приходу на Волинь він був ученим секретарем Почаївської духовної семінарії. Кандидат богослов'я. Нещодавно єпископ Нафанаїл нагородив отця Віктора Аніпка другим хрестом із прикрасами. 

Протоієрей Віктор Аніпко / фото з Facebook
Протоієрей Віктор Аніпко / фото з Facebook

Крім того, замість протоієрея Володимира Літвенчука новим благочинним Луцької міської округи призначили настоятеля луцького храму Волинської ікони Пресвятої Богородиці отця Олександра Богданова

Отці Олександр Богданов та Валентин Марчук
Отці Олександр Богданов та Валентин Марчук

Збори Луцького міського благочиння, Олег Точинський - перший у другому ряду / фото з сайту єпархії
Збори Луцького міського благочиння, Олег Точинський - перший у другому ряду / фото з сайту єпархії

Читайте також: Священики з Волині їздили «на поклін» до митрополита Антонія

Коментарі
16 Травня 2019, 14:04
Про революцію в ПЦУ чому ані слова? Прикро, що такі 'змі' бачать лише на одне око!
16 Травня 2019, 14:06
Про революцію в пцу напишіть, буде цікавіше
17 Травня 2019, 00:50
https://rayon.in.ua/topics/3927-tse-vnutrishni-tserkovni-spravi-mitropolit-mihayil-pro-konflikt-v-ptsu
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024