стрічка

У Ковелі судили двох підлітків за спробу викрасти чотири мішки зерна

15 Травня 2019, 19:57
Зерно / Фото ілюстративне 1672
Зерно / Фото ілюстративне

У суді оголошено вирок неповнолітнім, які з чужої комори спробували вкрасти пшеницю.

Одинадцятикласник однієї зі шкіл Ковельського району та учень Ковельського центру професійно-технічної освіти о 19-й годині 4 січня цього року намагались таємно із приватного зерносховища викрасти чотири мішки ярої пшениці, загальною вагою майже 150 кілограмів, однак їх «на гарячому» зловив власник.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (Замах на злочин) та ч. 3 ст. 185 КК України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років).

У судовому засіданні неповнолітні свою винуватість визнали повністю і розповіли суду, один з них вдома взяв чотири мішки, після чого вони пішли до чужої комори, щоб вкрасти звідти зерно. Обдивившись віконні отвори, знайшли відчинений щит у вікні, проникли в середину, підсвічували собі ліхтариком мобільного телефону. Наповнили три мішки пшеницею та мали намір забрати четвертого, що стояв там вже наповнений. Однак до приміщення через той отвір у вікні заліз власник, який і повідомив їхніх батьків та поліцію про крадіжку.

За показами потерпілого, його комора для зберігання зерна обладнана сигналізацією, яка того вечора спрацювала, тому він негайно пішов туди, повідомивши про це свого сина.

Суд враховував, що неповнолітні раніше не притягались до кримінальної відповідальності та не перебували на обліку у службі у справах дітей чи у секторі ювенальної превенції поліції, виховуються у повних багатодітних сім’ях у задовільних житлових умовах, виключно позитивно характеризуються за місцем проживання та навчання.

На суді власник комори сказав, що претензій майнового характеру до обвинувачених не має, але їх не прощає.

Головуюча по справі суддя Ковельського міськрайонного суду Ірина Логвинюк призначила хлопцям покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з іспитовим терміном на 1 рік.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024