стрічка

Депутати Луцькради продовжують обговорювати проблему брищенського сміттєзвалища

14 Травня 2019, 16:08
Фото ілюстративне 974
Фото ілюстративне

Люди, які живуть у населених пунктах біля сміттєзвалища у Брищі, кардинально проти створення його нової черги.

Про це йдеться у сюжеті «Сфери-ТВ».

Натомість, в Луцькраді посадовці взялися за голову. Чи станеться у Луцьку сміттєвий колапс та, яка перспектива вирішення питання.

Полігону що у селі Брище вистачить не більше, аніж до кінця цього року і перспективи розширення сміттєзвалища наразі немає.

Найбільша проблема на сьогодні – це отруйний фільтрат.

Директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич запевняє, що працівники Луцькспецкомунтрансу постійно відкачують фільтрат і останнім часом його значно поменшало, однак днями випала майже місячна норма дощу і проблема відновилась.

Варто зауважити, що Брищенським полігоном користується не лише Луцьк та Княгининівська ОТГ, тож в разі заборони громадою будівництва наступної черги, вивозити сміття буде нікуди ще шістьом громадам – Гіркополонківській,  Липинській, Підгайцівсьій, Копачівській, Рожищу і Жидичинській ОТГ.  

Посадовці мерії та депутати Луцькради вирішили зробити спільну зустріч з представниками Княгининівської ОТГ на місці сміттєзвалища і вже там домовлятись. Зустріч відбудеться в четвер.

Також, на комісії зачепили питання будівництва сміттєпереробного заводу. Мова про цей проект ходить вже досить давно, однак, за словами заступника міського голови Григорія Недопада, – на це потрібно 65 мільйонів євро. Ця сума для Луцькради не підйомна, тож наразі шукають шляхи залучення коштів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024