стрічка

Назвали причини масової загибелі риби у ковельському водосховищі. ВІДЕО

14 Травня 2019, 15:34
Спеціалісти назвали причини масової загибелі риби у ковельському водосховищі 1656
Спеціалісти назвали причини масової загибелі риби у ковельському водосховищі

Спеціалісти Волинського рибоохоронного патруля вважають, що загибель риби у ковельському водосховищі, яку спостерігали в другій половині квітня, не пов’язана з проведеним раніше зарибленням водойми.

Місяць тому працівники рибоохоронного патруля запустили у Ковельське Водосховище 1200 кілограмів карася та коропа. На зариблення водойми витратили з міського бюджету 50 тисяч гривень. На початку травня ковельчанин Ігор Базяк виклав до мережі відео на якому видно дохлу рибу. Про це йдеться у сюжеті UA:Волинь.

Після мору риби на водосховищі в ковельській міжрайонній лабораторії ветеринарної медицини провели дослідження. Його результати озвучив журналістам Суспільного інспектор Волинського рибоохоронного патруля Андрій Неридько. Каже: з зарибленням водойми загибель риби не пов’язана.

«На сьогоднішній день є заключення лабораторії. За їхньою версією, основна причина — це нестача кисню у воді. Як варіант — могло би бути якісь скиди, але аналізи лабораторії цього не підтвердили. Зараз пройшли дощі — це якби природна аерація. Якщо після вода збагатиться киснем і після цього риба не буде гинути, то це й покаже, що була нестача кисню», – каже старший державний інспектор Волинського рибоохоронного патруля Андрій Неридько.

Інспектори рибоохорони обстежили район водосховища де спостерігалась масова загибель риби, вверх по течії річки Турії, каже Андрій Неридько. Мору риби там не виявили.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром