стрічка

Залізничники просять своє керівництво не скасовувати поїзд «Ковель – Москва»

13 Травня 2019, 17:37
Залізничники просять своє керівництво не скасовувати поїзд «Ковель – Москва» / Фото ілюстративне 2845
Залізничники просять своє керівництво не скасовувати поїзд «Ковель – Москва» / Фото ілюстративне

Колектив пасажирського вагонного депо станції Ковель звертається до керівництва «Укрзалізниці» з проханням відмінити скасування сполучення на Москву.

Трудовий колектив виробничого підрозділу «Пасажирське вагонне депо Ковель», жителі Ковеля, Луцька, Рівного, Шепетівки, Коростеня та інших прилеглих міст до шляху прямування поїзду дуже стурбовані рішенням керівництва АТ «Укрзалізниця» щодо відміни продажу квитків на потяг сполученням «Ковель – Москва» №77/78 з 19 травня 2019 року та його повної відміни, згідно телеграфної вка­зівки ЦЛ № 932 від 25 квітня 2019 р.

Про це йдеться у колективному зверненні до керівництва «Укрзалізниці», яке прийнято 13 травня на загальних зборах у пасажирському вагонному депо. Один його примірник представники колективу передали до редакції Район.Ковель.

Потенційні пасажири даного потягу вважають, що відміна сполучення суттєво ускладнить їх пересування в інші регіони України та закордон.

«Звертаємо Вашу увагу на стабільний обсяг перевезень пасажирів (так, на­селеність даного поїзда складає близько 90%, за перший квартал поточного ро­ку даним потягом було перевезено 68320 пасажирів) та прибуток, що особливо показово в умовах жахливого стан автодоріг, значної вартості та небезпеки автоперевезень» – говориться у зверненні.

Також дуже часто постає питання щодо незрозумілого продажу вже протягом останніх років квитків даного сполучення потягу від початкової та наступ­них станцій до станції Київ, що призводить до ситуації, в якій пасажир вимушений купувати квиток до наступної станції (ст. Ніжин). А в свою чергу це унеможли­влює придбання квитка на потяг №77/78 від ст. Київ, що суттєво погіршує умо­ви пересування студентів, мандрівників та жителів столиці.

«Тому виникає питання, що при такій прибутковості для чого відміняти поїзд? Кому це вигідно??? Також необхідно врахувати і без того вкрай напружену соціально-політичну, економічну ситуацію серед громадян, що може призвести до обу­рення громадськості та втрати іміджу залізничного транспорту, як найбільш безпечного та надійного перевізника», – пишуть вагонники.

Залізничники просять своє найвище керівництво продовжити подаль­ше курсування пасажирського поїзда №77/78 «Ковель – Москва» з метою запобігання соціальної напруги серед трудового колективу та пасажирів потя­гу, що викличе надходження великої кількості скарг та вдарить по іміджу «Укрзалізниці».

 


Коментарі
14 Травня 2019, 00:25
А дійсно, в 21 столітті, і щоб не можна було доїхати до столиці Росії із західної України? Але є ж родичі, які проживають в Москві, нехай в країні агресора, але які вірять нашій державі, люблять свою родину і не вірять путіну... Є сім‘ї, в яких немає власного транспорту і в наш час не кожен в змозі його придбати при наших доходах, а потяг Ковель-Москва- це останнє сполучення, яке везе з Полісся до великого міста безперешкодно.Ми ж не депутати, що маємо змогу долетіти чартерним рейсом, ми ж прості селяни, містяни... Пррстмо дуже, це ж і вашій зацікавленості не позбавити працюючих місця заробітку
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024