стрічка

Як проходить другий день візиту предстоятеля ПЦУ на Володимирщину. ФОТО

10 Травня 2019, 14:40
Святкова літургія, шана Героям, зустріч із військовими: як минув другий день візиту предстоятеля ПЦУ на Волинь 3662
Святкова літургія, шана Героям, зустріч із військовими: як минув другий день візиту предстоятеля ПЦУ на Волинь

У другий день свого візиту на Володимирщину Митрополит Київський та всієї України Епіфаній очолив святкову Літургію у кафедральному соборі Різдва Христового та спільно з представниками влади поклав квіти до стели Героїв.

Про це інформує офіційний сайт міста.

10 травня у день пам’яті преподобного Стефана єпископа Володимир-Волинського, Блаженнійший Митрополит Епіфаній у співслужінні запрошенного єпископату та духовенства очолив святкову Літургію у кафедральному соборі Різдва Христового. На святкову службу прибув голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

По завершенні Літургії на території собору відбулася прес-конференція глави ПЦУ, після чого усі рушили хресним ходом до центральної площі міста.

Митрополит спільно з представниками влади та духовенства вклонився світлій пам’яті Героїв, котрі віддали свої життя у зоні проведення антитерористичної операції, та поклав квіти до пам’ятної стели.

Також Епіфаній відвідав військову частину у Володимирі-Волинському.

Нагадаємо, перший офіційний Першосвятительський візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Володимира-Волинського розпочався 9 травня. З прибуттям на Володимирщину митрополита привітали міський голова Петро Саганюк, народний депутат Ігор Гузь та інші представники влади.

Довідково: митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній (в миру Думенко Сергій Петрович) народився 3-го лютого 1979-го року в селі Волково Іванівського району Одеської області. Закінчив Київські духовну семінарію та академію. У 2006 – 2007 рр. навчався в Афінському національному університеті на філософському факультеті. Доктор наук з богослів’я, професор, ректор Київської православної богословської академії, постійний член Священного синоду, член Вищої церковної ради Української православної церкви Київського Патріархату; намісник Свято-Михайлівського Видубицького монастиря м. Києва, настоятель академічного храму святого апостола і євангелиста Іоана Богослова.

Читайте також: На Володимирщині зустріли Предстоятеля ПЦУ Епіфанія

2

2

2

1

2

1

2

2

3

2

2

1

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024