стрічка

На Камінь-Каширщині відбулися заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення

09 Травня 2019, 12:10
На Камінь-Каширщині відбулися заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення 1013
На Камінь-Каширщині відбулися заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення

Біля стін головної адмінбудівлі Камінь-Каширщини зібралися керівництво району та міста, ветерани, учасники АТО/ООС, представники громадських організацій, трудових колективів, громадськість, щоб вшанувати пам’ять загиблих у Другій світовій війні та подвиг українського народу у боротьбі за свободу.

До присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, – повідомляють на сайті Камінь-Каширської РДА.

«Сьогодні щирі слова вдячності адресую всім, хто в різні роки виконував священний обов’язок – боронив рідну землю від ворога, брав участь у бойових діях та миротворчих місіях, зміцнюючи авторитет нашої армії. Шановні ветерани! Ваш подвиг вкарбований до літопису людської мужності, він назавжди залишиться у пам’яті українського народу. Дай Вам, Боже, довгих років життя, доброго здоров’я та сімейної злагоди. Особлива шана і повага воїнам, які нині захищають Україну від агресора на Сході. Ваша вірність військовій присязі та патріотизм захоплює та дає впевненість, що Україна переможе, і на рідній землі обов’язково запанує мир», – запевнив керівник району.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів усіх часів.

Учасники тематичного заходу пройшли урочистою ходою середмістям та поклали квіти до пам’ятних знаків, пов’язаних із подіями Другої світової війни та новітньої історії України.

Біля Братської могили настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Раків Ліс священик Микола Смолярчук звершив молебень за полеглих Героїв України.













У цей же день керівники району та міста відвідали ветеранів Другої світової війни.

Безпосередніх очевидців тих років ХХ століття в Камінь-Каширському районі залишилося близько десятка.

Голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус та міський голова Василь Бондар побували в домівках поважних ветеранів та вручили грошову допомогу.

Вітаючи героїв, посадовці дякували їм за мужність, за те, що гідно пройшли крізь спалахи вогняних років і повернувшись, самовідданою працею розбудовували державу для наступних поколінь. Бажали їм та їхнім родинам міцного здоров’я на довгі літа, мирного неба над головою, добра та злагоди.

Разом з тим, не оминули обійстя голови Камінь-Каширської районної ради ветеранів війни і праці Івана Грисюка, який днями відзначив 80-річчя. Керівництво щиро вітало ювіляра, дякувало за значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху в районі та громадянську позицію. До слова, Іван Степанович є активним учасником народного аматорського хору ветеранів війни і праці «Дзвони пам’яті» районного будинку культури.




 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024