стрічка

Луцька міськрада підтримує підвищення вартості проїзду до 6 гривень

04 Травня 2019, 10:30
Маршрутки 2505
Маршрутки

Підвищення вартості проїзду у маршрутках Луцька з 5 до 6 гривень є цілком обгрунтоване.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» заявила Наталія Штинька, начальниця відділу тарифної політики Луцької міськради.

«Підвищення тарифу на проїзд обгрунтоване економічно. Це поза всякими сумнівами. Вартість пального росте, усі маршрутки старі. Водії не хочуть працювати за малу зарплату. Якщо не підвищити тариф – будуть проблеми», – зазначила чиновниця.

Також вона додала, що зараз у міськраді чекають на відповідь Антимонопольного комітету. Після цього виконком розгляне підняття вартості проїзду.

«Ми надали відділенню АМКУ всі документи. Їх завдання – перевірити правильність процедури. Але вони вирішили цього разу направити у Держпродспоживслужбу економічне обгрунтування тарифу. Чекаємо на відповідь».

В антимонопольному комітеті повідомили, що вони не можуть впливати на вартість проїзду у місті Луцьку, але здійснюють нагляд за дотриманням процедури. Хоча минулого року працівники антимонопольного комітету рахували економучну доцільність формавання вартості тарифу в міських маршрутках.

Нині ж складається враження, що в провладних кабінетах лояльно ставляться до пропозиції приватних перевізників стосовно підняття вартості проїзду до 6 гривень. І в більшості мало кого з них хвилює сервіс, який по факту відсутній в маршрутках.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024