стрічка

У Жидичині прихильники УПЦ МП збудували новий храм. ФОТО

01 Травня 2019, 14:10
2129

Прихильники Української Православної Церкви Московського Патріархату за тиждень у селі Жидичин Ківерцівського району збудували новий храм.

На Великдень у його стінах вже відбулося богослужіння, – пише Перший з посиланням на  прес-секретаря Волинської єпархії УПЦ МП Олега Точинського.

Нагадаємо, у лютому жителі села ініціювали перехід Свято-Миколаївської церкви у ПЦУ, але частина вірян не підтримала таке рішення. Представники меншості після розбірок 22 лютого молились у домі колишнього настоятеля храму – Володимира Гелети.

Врешті вирішили збудувати нову церкву.

«За тиждень до Великодня священик разом з вірянами створили перший храм «своїми руками». Чому кажу, що перший? Бо вірю у те, що їх чекає ще більш капітальне будівництво. Таким чином, Святу Пасху віруючі УПЦ села Жидичин зустрічали у майже типовій церковці, яка, судячи з фото також не вмістила всіх охочих, оскільки чимало людей стояло за межами приміщення», – повідомив Олег Точинський.

Він також пояснив, чому люди йдуть молитись у будинки, гаражі та інші приміщення, а не в місцеві храми:

«Дивлячись на цей випадок, я спостерігаю наступний феномен – люди, попри те, що в їхніх населених пунктах стоять величезні типові храми, йдуть молитись у будинки, гаражі, намети та інші пристосовані для цього приміщення. Чому так? Вочевидь тому, що для них «змінити Церкву», це не так само, як сходити в магазин. А ще тому, що вони не знають, чому можуть навчитись у тих, хто місяць-два тому різали замки на дверях в храм, били людей та плювали в обличчя своїм же односельцям».







[img]5_58761530_2388215141409146_5116367366019612672_n.jpg[/img

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром