стрічка

Призовників Ківерцівського району провели до війська. ФОТО

27 Квітня 2019, 10:48
1882

У районному військкоматі, в рамках весняної призовної кампанії, відбулася перша відправка юнаків на строкову військову службу.

Відправка юнаків до війська відбулася 25 квітня.

З побажаннями легкої служби, словами підтримки, вдячності до юнаків зверталися представники районної та міської влади, духовенства, які прийшли їх провести. Військовий комісар запевнив родини, що їх діти проходитимуть службу в добрих умовах та ні в якому разі не залучатимуться до виконання бойових завдань в зоні проведення Операції об’єднаних сил, – йдеться на сайті Ківерцівської РДА. 

Дякуючи призовникам та батькам за патріотизм й активну громадянську позицію, голова райдержадміністрації Валерій Ткачук закликав з честю здобувати ази військової служби, бути гідними звання захисника України, брати приклад з новітніх героїв, щоб у майбутньому стати надійною опорою Українського народу.

Благословенні на добрі справи благочинним Ківерцівського округу, протоієреєм Іваном Семенюком,  юнаки вирушили в дорогу щоб приступити до виконання почесного обов’язку.

Довідково: Призов на строкову військову службу в Україні триватиме з 1 квітня по 30 червня 2019 року. Як визначено указом президента від 30 січня 2019 року, призиватимуть придатних за станом здоров'я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, і старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочення від призову.

Термін  служби в армії, згідно з законом «Про військовий обов’язок і військову службу» для юнаків, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра – 12 місяців. Також варто зауважити, що попри підвищення призовного віку до 20 років, юнаки 18-19 років мають можливість за бажанням пройти службу в армії на контрактній основі.

Кабінет міністрів України розпорядженням від 27 березня визначив чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу. Так, у квітні-червні до Збройних сил України та інших військових формувань відправлять 18 тисяч 752 людини, з них до Збройних сил – дев'ять тисяч осіб, до Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб, до Державної прикордонної служби України – чотири тисячі осіб, до Національної гвардії України – п'ять тисяч 152 особи.





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024