стрічка

У Старій Вижівці відбулася зустріч із чорнобильцями-ліквідаторами

26 Квітня 2019, 15:45
2098

У Старій Вижівці обговорили питання соціального захисту ліквідаторів Чорнобильської аварії.

Зустріч відбулася 26 квітня в територіальному центрі соціального обслуговування населення, інформує прес-служба РДА.

Керівництво району обговорили актуальні питання соціального захисту з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

«Сьогодні минає 33 роки відтоді, як сталася ця страшна техногенна катастрофа, коли життя багатьох людей і взагалі України змінилося в одну мить. Однак тема Чорнобиля залишається актуальною й досі, вона нагадує про себе болючими наслідками. Ви першими прийняли на себе удар, були в епіцентрі подій. Щира подяка і шана вам за те, що ви робили, ризикуючи життям, здоров’ям, щоб якнайшвидше ліквідувати катастрофу», – звернувся до присутніх заступник голови райдержадміністрації Петро Філюк.

Заступник голови районної ради Роман Цалай висловив вдячність всім ліквідаторам, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в екстремальних обставинах під час ліквідації найбільшої техногенної катастрофи планети

До присутніх чорнобильців зі словами вдячності за їх внесок в ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС, за те, що вони врятували світ від радіоактивного лиха, звернувся голова районної добровільної організації «Союз Чорнобиль» Василь Богуш та запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Після чого відбулося обговорення питань соціального захисту ветеранів Чорнобиля на Старовижівщині.

Зокрема на питаннях медичного забезпечення учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС коротко зупинилася сімейний лікар Віра Васильєва. Вона надала роз’яснення щодо медикаментозного забезпечення чорнобильців та нагадала про необхідність кожному обрати собі сімейного лікаря.


1

 

Коментар