стрічка

«Волинь» виграла у принциповому матчі у фіналіста Кубка України

26 Квітня 2019, 10:06
906

На луцькому стадіоні «Авангард» місцева «Волинь» здобула принципову перемогу над «Інгульцем» із Петрового із рахунком 2:1.

Про це повідомляє прес-служба луцького ФК.

Ціна матчу «Волині» проти непростого суперника була дуже високою. Мабуть, саме тому в першому таймі на полі не було великої кількості гольових моментів.

Спокійні нулі на табло були б логічними у перерві, однак усе зірвала блискавична атака «хрестоносців» наприкінці першого тайму. Василь Курко зі своєї половини поля віддав шикарну діагональ на Дениса Кожанова, а той вичекав свого моменту для передачі у штрафний майданчик на Карпенка. Форвард, у свою чергу, скинув «кулястого» на Сергія Сімініна, який гарматним пострілом поцілив прямісінько у ближній верхній кут – 1:0.

У другому таймі Андрій Тлумак освіжив центр поля виходом Олексія Зінкевича, а «Волинь» понеслася розвивати перевагу в рахунку. Після подачі кутового міг забивати Хагназарі, однак, замикаючи ближню стійку, головою не поцілив у кут. «Хрестоносці» увімкнули швидкості, і вже зовсім скоро Віталію Павлову довелося в останній момент переривати простріл на Карпенка, а удар іменинника Василя Курка після кутового перелетів голкіпера і ворота.

Блискучий гол міг забити і Олексій Зінкевич – після його удару глядачі з протилежного флангу уже святкували гол, однак м’яч просвистів за якісь міліметри від хрестовини воріт Антона Ситникова.

Не використавши свої моменти, волиняни наткнулися на відоме футбольне правило. Мішуренко розпочав комбінацію передачею на Євгена Запорожця, отримав м’яч у відповідь і в дотик відпасував на Січінаву, який з льоту невідпорно розстріляв ворота Богдана Когута – 1:1.

Гості відчули запах крові, а обидва тренери освіжили атаку – на полі з’явилися Ростислав Волошинович та Олександр Акименко, який одразу ж після виходу на поле не використав свій шанс, пробивши в руки нашому голкіперу. Кульмінацією поєдинку став фол Максима Ковальова на Кожанові, за який захисник «Інгульця» отримав від арбітра другу жовту картку та залишив команду в меншості.

Волиняни оживилися та притиснули суперників до власної карної зони, а Карпенку знову не вдалося реалізувати свій шанс після прострілу Сімініна. Утім, переможний гол таки прийшов з нашої дієвої зброї – стандартного положення. Кожанов подав на дальню стійку, звідки Валерій Болденков скинув у центр, а волинський «Король повітря» Міха Горопевшек головою забив свій п'ятий гол у сезоні – 2:1.

Гості пішли «ва-банк», однак були ближчими до того, щоб пропустити – удар Кожанова відбив голкіпер «Інгульця». Тож «Волинь» довела матч до важкої, емоційної та видовищної перемоги над сильним суперником, вигравши у «Інгульця» вперше за чотири роки.

Читайте також: Луцька «Волинь» здобула результативну перемогу в Києві

Коментар