стрічка

Волинянам треба поквапитися укласти договір з «Волиньгазом»

24 Квітня 2019, 16:30
Волинянам треба поквапитися укласти договір з «Волиньгазом» 2988
Волинянам треба поквапитися укласти договір з «Волиньгазом»

Компанія «Волиньгаз» виконуватиме технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових систем  виключно на підставі укладених договорів зі споживачами газу. Це стосується всіх категорій споживачів природного газу.

З 1 травня діятиме новий порядок техобслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Згідно з яким відповідальність за обслуговування систем покладена на балансоутримувача. Про це йшлося під час прес-конференції «Волиньгазу» 24 квітня.

«У нас до липня минулого року діяло положення про обслуговування таких систем «Укргаз» від 1997 року і його скасували у зв’язку з приведенням у відповідність діючих нормативних документів. Сьогодні у газорозподільній компанії на технічне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкових мереж (у квартирному та приватному секторі) коштів тарифом не передбачено», – пояснив директор технічний ПАТ «Волиньгаз» Павло Козюк.

За словами Павла Козюка, компанія надсилали листи всім балансоутримувачам будинків, органам місцевого самоврядування, ініціювали зустрічі для інформування громадськості з ситуацією щодо укладання договорів. Тобто безпосередньо власник будинку чи квартири і балансоутримувач багатоповерхівки повинні зініціювати укладання договору.

Укладати повинні два види договорів: колективні – із ОСББ, та індивідуальні.

Читайте також: «Волиньгаз» має право донараховувати куби газу споживачам, – фінансовий директор компанії

СКІЛЬКИ ДОГОВОРІВ З «ВОЛИНЬГАЗОМ» ПІДПИСАЛИ

На сьогоднішній день із понад 2000 ОСББ, які є на Волині, договори на технічне обслуговування уклали всього сім. По деяких провели навіть конкретні роботи.

Зокрема в Луцьку  на вулиці Глушець, 40, у селі Липини на вулиці Заньковецької, 3. У місті Ковелі договір уклали з ОСББ, що на вулиці 40 років Перемоги, 4в. У Ківерцях з чотирма балансоутримувачами підписали договір: на вулиці Робітничій, 6а, Сенкевича, 11 (проведена робота), Шевченка, 2а, Некрасова, 35.

Щодо побутових споживачів газу, то з майже 250 тисяч газифікованих  квартир, лише 20 побутових споживачів уклали договори з компанією «Волиньгаз» на технічне обслуговування внутрішніх газопроводів та газоспоживаючого обладнання.

По комунальних побутових підприємствах ситуація набагато краща. Сьогодні 80% договорів уже переуклали.

«Ми всіх проінформували, що вводять нові зміни до законодавства. Всі нормально відреагували і уклали договір», – підкреслив Сергій Галянт.

«Це актуальне питання сьогодні для споживачів. Безпека використання в газопобуті перш за все. Ми занепокоєні тим, що не отримуємо зворотної реакції від ОСББ і органів місцевого самоврядування. Компанія вже навіть разом із листами направляла приклади договорів», – зазначив Павло Козюк.

Сьогодні клієнт-споживач несе персональну відповідальність за безпечну експлуатацію системи газопостачання.

Читайте також: «Волиньгаз збут» на 35 % зменшив ціну газу для комерційних споживачів

ГАЗ ВІДКЛЮЧАТЬ З 1 ТРАВНЯ?

1 травня уже не за горами. Проте компанія «Волиньгаз» відключати споживачів не буде, тому що функціонуватиме перехідний період. Отож, безпека споживачів природного газу в їхніх же ж руках.

Тому, чим швидше споживачі звернуться до компанії та підпишуть договір, тим швидше з «Волиньгазу» прийдуть до них, проведуть певні роботи по технічному обслуговуванню і зроблять безпечну експлуатацію на певний період часу. Тому що кожен вид роботи має свою періодичність: рік, два, три.

В спектр технічних робіт входить перевірка на правильність і дотримання проектного рішення, а також дотримання всіх правил безпеки щодо димових вентиляційних каналів, герметичності системи і вчасного планового обслуговування. Технічне обслуговування включає в себе поточний ремонт, технічний огляд і технічне обслуговування.

«Ми маємо автомобілі, техніку, прилади діагностики, щоби якісно та вчасно проводити всі ці роботи пов’язані з технічним обслуговуванням систем газопостачання. Хотілося, щоб ситуація, яка склалася сьогодні, була значно краща», – зауважив директор з капітального будівництва ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

З приводу укладення договорів споживачі можуть звертатися з 1 травня до Центрів обслуговування клієнтів ПАТ «Волиньгаз». Зокрема, у Луцьку на проспекті Молоді, 14а, у Ковелі – Степана Бандери, 34а, у місті Ратне на вулиці Газіна, 20, у Камені-Каширському на вулиці Хотешівській, 9. Або ж споживачі газу можуть зв’язуватися з адміністраторами Контакт-центру «Волиньгазу»: (0332) 280-104, (067) 33 39 104.

Анна МАНЮХІНА

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024