стрічка

У Луцьку молодь вчилась, як змінювати Україну

24 Квітня 2019, 14:43
968

Впродовж 19 та 20 квітня, у Молодіжному центрі Волині провели перший локальний модуль програми Фонду Родини Богдана Гаврилишина «Молодь змінить Україну».

Таким чином, більше двадцяти молодих людей з різних міст України навчалися змінювати країну власними зусиллями. 

Для учасників програми влаштували кілька зустрічей з представниками суспільно важливих секторів, аби показати проблеми міста і показати шляхи їхнього вирішення.

Активна молодь освоювала навички маркетингу разом з успішним підприємцем, начальником відділу маркетингу компанії «Modern-Expo Group» Миколою Жичуком, дізнавалися про концепцію розвитку міст з начальницею управління туризму та промоції Луцької міської ради Катериною Теліпською, політологом Михайлом Находом та юристкою, маркетологом, представницею бізнес-сфери Іриною Кушпель .

«Цікавим видався перший модуль МЗУ, який зібрав в Луцьку таких різних але цікавих людей, можна сказати з різних куточків не тільки області. Особисто мені найцікавіше було поспілкуватися Миколою Жичуком про брендинг про його створення та філософію. Своя атмосфера, командна робота та неймовірна праця координатора запам'яталися найбільше», – поділився своїми враженнями учасник програми та керівник молодіжного центру «Нові Крила» Павло Медина.

Керівник Молодіжного центру Волині, громадський діяч Захар Ткачук розповів слухачам про роль ефективної співпраці секторів влади, бізнесу, та громади. Завдяки голові Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії Ірині Гайдучик молодь дізналася про механізми впливу громадськості на прийняття рішень.

Голова громадської ради при ДАБІ у Львівській області та учасник програми Володимир Беньо розповідає про перший навчальний модуль у Луцьку: «Креатив, розум, практичність рішень, це те, що ми спільно використовували на повну у практичних завданнях, це те, що доносили нам спікери. Питання бренду міста, викликів політичної нестабільності, співпраці громади-бізнесу та влади, все це було протягом цих двох днів. Особливо цікавим було обговорювати питання залучення громади до прийняття рішень, що широко представила Ірина Гайдучик з ресурсного центру розвитку демократії Волині».

Завершився локальний модуль роботою у форматі світового кафе, який провела координатор програми МЗУ у Луцьку Уляна Кашепа. Працювали за методикою Волта Діснея: молоді люди спробували себе в ролях мрійників, реалістів та критиків. Згодом вони обрали ідеї проектів, які готові реалізовувати в Луцьку чи у інших містах. Зокрема, учасники програми висловили готовність працювати над велосипедною інфраструктурою Луцька, брендом й Інститутом міста.









 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024