стрічка

Ковельська мерія заплатила за лекції про сміття 9 тисяч гривень

23 Квітня 2019, 17:55
Ковельська мерія заплатила за лекції про сміття 9 тисяч гривень  / Фото ілюстративне 1195
Ковельська мерія заплатила за лекції про сміття 9 тисяч гривень / Фото ілюстративне

Приватній фірмі з Києва перерахували бюджетні гроші за проведення лекцій, як треба сортувати сміття.

Про це свідчить трансакція управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконкому Ковельської міської ради, яке заплатило 9 тисяч гривень київському ТзОВ «Ноувейст Юкрейн». У призначенні платежу вказується, що бюджетні гроші перераховані «за проведення лекцій про сортування вторинної сировини».

 


 

Нагадаємо, у березні 2019 року представники громадської організації «Україна без сміття» з Києва прочитали лекції у міській гімназії та школі №10 з навчання гімназистів та школярів про те, як правильно сортувати відходи, розподіляючи ресурсноцінні компоненти (папір, скло, метал, пластик) і органічні рештки. При цьому з міського фонду охорони навколишнього природного середовища виділили кошти на оплату тих навчальних лекцій. Втім, бюджетні гроші, як бачимо, з мерії перерахували чомусь приватній фірмі «Ноувейст Юкрейн», яка, згідно публічних даних, має статутний капітал в 10 тисяч гривень та двох працівників у штаті.

До речі, також за гроші міського фонду придбали сортувальні набори початківця (на фото – один з них), які складаються з трьох контейнерів, виготовлених з п’ятишарового картону з ламінованими верхніми кришками та призначені для багаторазового використання (термін служби до 7 років). Вартість одного набору становить 500 гривень. У міській гімназії встановили 6 комплектів, а у школі №10 – 14.

 

Сортувальний набір початківця за 500 гривень
Сортувальний набір початківця за 500 гривень

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024