стрічка

На Ратнівщині затримали порушника риболовлі

23 Квітня 2019, 17:04
На Ратнівщині затримали порушника риболовлі 891
На Ратнівщині затримали порушника риболовлі

На Волині за тиждень порушники рибоохороного законодавства завдали майже 11 тисяч гривень збитків. 

У період з 15 по 21 квітня 2019 року інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 31 порушення природоохоронного законодавства, з яких 11 грубих. Про це повідомляє прес-служба Управління Держрибагентства у Волинській області.

Зокрема, правозахисники склали 15 протоколів за порушення правил рибальства та два – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів. Крім цього, працівники рибоохоронного управління склали три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«Загалом, у порушників вилучено 19,9 кг водних біоресурсів та 21 од. заборонених знарядь лову (сітні). Накладено штрафів на суму 884 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 11 086 грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

У четвер, 18 квітня, Волинський рибоохоронний патруль спільно з громадськими інспекторами та представниками Луцького прикордонного загону зафіксували грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на озері Волянське Ратнівського району. В результаті порушника, який на човні здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову – чотирма сітками, затримали. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони та прикордонників громадянину не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На порушника оформили протокол про адмінпорушення. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення ратнівчанина до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Працівники Управлінні Держрибагентства у Волинській області закликають небайдужих повідомляти про порушення правил рибальства, порядку придбання чи збуту риби за номером телефону: (067) 360-78-40. 

Читайте також: У Заболотті рибоохоронний патруль затримав браконьєра

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024