стрічка

На Ковельщині представники УПЦ МП перекривали вхід до церкви новому священику ПЦУ

21 Квітня 2019, 11:50
Старі Кошари: представники УПЦ МП перекривали вхід до церкви новому священику ПЦУ 1509
Старі Кошари: представники УПЦ МП перекривали вхід до церкви новому священику ПЦУ

Секретар Ковельсьської міської ради Віра Федосюк стала свідком, як відбирають церкву у громади в селі Старі Кошари представники УПЦ Московського патріархату.

Про це Віра Федосюк написала на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні відбулися збори і жителі прийняли рішення перейти в ПЦУ. Зробили документи і 20 квітня мав правити представник ПЦУ. Коли приїхав священник йому з громадою перекрили вхід в храм представники УПЦ Московського патріархату (зі слів старокошарівської громади привезених з Ковеля та найближчих сіл), які стали і почали співати церковних пісень. Почалася штовханина і викликали поліцію.

«Поспілкувалася з односельчанами. Всі вони були в пригніченому стані так як не могли потрапити до церкви. Розказали та показали переоформленні документи. Сказали , що не розуміють позицію УПЦ МП і навіщо ж привозити людей якщо церква Старокошарівська і їм ходити потім до неї, а в тій юрбі що блокує 2-3 людини з села. Священники ПЦУ сказали, що пропонували навіть служити по черзі але московський патріархат відмовився», – йдеться у дописі секретаря міської ради.

Після чого Віра Федосюк вирішила поспілкуватися і з іншою стороною конфлікту.

«Я підійшла до священника УПЦ МП п.Ровінського і задала йому питання: «Навіщо ви блокуєте вхід в церву, якщо на вашій стороні 2-3 людини з села. Ви ж їх возити сюди постійно не будете?! А ті що ходять не хочуть УПЦ МП?!». На що він мені відповів, що на все воля Божа і якщо потрібно буде возити скільки буде потрібно - поки люди не змиряться. Далі він повідав, що у цих людей усі документи неправильні і що тільки у них є право на цю церкву. Далі мене відвів в бік представник інформаційної служби церкви і розповів, що будуть подавати в суд і відстоюватимуть своє право на церкву», – розповідає Віра Федосюк.

Далі зграя парафіянок під керівництвом священника УПЦ МП почала нападати і лаятися на жінку.

«Тим часом громада села потроху розходиться. І тут УВАГА!!!!! Побачивши, що представників МП залишилось в більшості п.Ровінський виходить на середину і каже: «Сьогодні з нами є секретар Ковельської міської ради і вона сказала, що серед вас 2-3 людини з села, а інші тітушки»! Це прозвучало, як вистріл «До бою!!!!». На мене налетіла зграя жіночок, які просто поливали брудом і нічого спільного з любов'ю та полюби ближнього свого.... і не було. Я людина з досвідом і як ближні кажуть: «Ти вже звикла». Але хочу сказати, що такого бруду і ненависті я не зустрічала !!!!! Якось можна було б змиритись аби це прості люди, а це ж найвищі чини УПЦ МП!!!! Це ті люди, які мають нести в суспільство мир, любов і терпіння - навпаки підбурюють на зло, війну, ненависть!!! Люди схаменіться!!!! Навіщо нам така церква і такі священнослужителі?!», – написала Віра Федосюк.






Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром