стрічка

На Рівненщині на богослужіннях українською храм, який перейшов у ПЦУ, переповнений

21 Квітня 2019, 10:51
2354

Свято-Космо-Даміанівський храм села Розваж в Острозькому районі, який нещодавно приєднався до ПЦУ, на богослужіннях українською переповнений.

Нагадаємо: на початку березня парафія майже одноголосно вирішила приєднатися до Православної церкви України (ПЦУ). Після протистояння з прихильниками УПЦ МП громада змогла ввійти до храму, де 14 квітня вперше відслужили подячний молебень українською мовою.

У суботу, 20 квітня, тимчасовий настоятель Свято-Космо-Даміанівської парафії Розважа отець Іван (Мурашко) відслужив першу Божественну літургію українською та Навечір’я Входу Господнього в Єрусалим. На богослужінні храм був переповненим. Почути Слово Боже рідною мовою прийшли і дорослі, і малі.

«Сьогодні з Божою допомогою відслужили першу літургію і вечірню. Люди задоволені, що вони чують богослужіння рідною мовою. Спілкуючись із парафіянами після богослужіння, почув про їхню радість, адже тепер Слово Боже їм цілком зрозуміле. У їхніх очах є радість і натхнення. Було втішно бачити на богослужінні і вранці, і ввечері дуже багато діток. Мені, як священикові, приємно, що батьки не тільки самі ходять до храму, а й приводять, закликають дітей. Як сказано у Святому Писанні, не забороняйте дітям приходити до храму, бо таких Царство Небесне. От і сьогодні Господь кличе всіх до храму», – прокоментував отець Іван.

Отець Іван Мурашко
Отець Іван Мурашко

 

Кількасот вірян зворушено молилися в храмі, з боговінням підходили до святих Христових Тайн.

«Враження від сьогоднішнього богослужіння в мене надзвичайно позитивні, адже в церкві нашого села відбулася перша літургія рідною українською мовою. Вразив і переповнений храм, в очах вірян часто стояли сльози. Серед причасників було багато дітей і молоді. Ми – українці, які народилися на своїй Богом даній землі, повинні молитися зрозумілою мовою. Вірю, що єдина помісна Православна церква України з кожним днем буде зміцнюватися, розвиватися та вести нас до спасіння!» – поділилася своїми думками парафіянка Ірина

Під час богослужіння в Свято-Космо-Даміанівському храмі Розважа
Під час богослужіння в Свято-Космо-Даміанівському храмі Розважа

До храму прийшло чимало молоді та дітей
До храму прийшло чимало молоді та дітей

1
До храму прийшло чимало молоді та дітей
До храму прийшло чимало молоді та дітей

 

Читайте також:

Німеччина передала Україні унікальний церковний документ

Три парафії Острожчини офіційно зареєстрували в ПЦУ

 

Фото Андрія СМИРНОВА

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром