стрічка

На Любешівщині хочуть створити Центр культури та дозвілля

18 Квітня 2019, 18:21
Ольга Кух представила модель майбутнього Центру культури та дозвілля 1227 Джерело: lubeshivska.gromada.org.ua
Ольга Кух представила модель майбутнього Центру культури та дозвілля

Темою обговорення розширеної наради за участю керівництва, працівників закладів культури та депутатів Любешівської селищної  ради було створення на Любешівщині Центру культури та дозвілля.

Відбулася нарада 17 квітня – інформують на сайті селищної ради.

Любешівська ОТГ має в підпорядкуванні  26 клубних закладів, на утримання яких потрібні значні кошти з місцевого бюджету.

Очільник громади  Олег Кух вважає, що підвищити ефективність закладів культури стане можливим, лише об’єднавши їх у Центр культури та дозвілля. Такі приклади вже є по інших ОТГ. Аби перейняти досвід і побачити все на власні очі, заступниця селищного голови Ольга Кух із культпрацівниками побували в Теребовлянській ОТГ, де такі Центри ефективно діють.

Ольга Кух представила присутнім модель майбутнього Центру культури та дозвілля, який матиме статус юридичної особи, та окремі філії в деяких селах. Утворити їх планують за принципом поєднання функцій бібліотеки, клубу, позашкільного закладу освіти й інформаційного центру.

Свої пропозиції і напрацювання посадовці селищної ради висловили, тепер справа за членами робочої групи, які мають вивчити думку відповідних спеціалістів та  громадськості.

Читайте також: Школярі з Любешівщини перемогли в обласному конкурсі «Герої серед нас»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024