стрічка

Чому не можна годувати тварин у Луцькому зоопарку

18 Квітня 2019, 08:23
Фото ілюстративне 1589
Фото ілюстративне

У Луцькому зоопарку розповіли, що будь-яка їжа, яку тварини отримують від «надтурботливих» відвідувачів, може серйозно зашкодити їхньому здоров'ю або навіть призвести до катастрофічних наслідків.

У тварин порушуються обмінні процеси в організмі, вони хворіють, набирають зайву вагу або, навпаки, втрачають її, у них з'являються проблеми з травною системою, випадає шерсть, притупляється нюх, – пише на сторінці зоопарку.

«Це лише дещиця тих наслідків, які тягне за собою невинне на перший погляд бажання пригостити наших підопічних чимось смачним. У кожного з мешканців нашого зоопарку свій раціон, науково обгрунтований і підібраний відповідно до індивідуальних особливостей організму тварини. Леви, єноти, рисі, мавпи та усі інші отримують лише зі свого меню необхідні поживні речовини, мікроелементи і вітаміни, також їм дають спеціальні корисні ласощі. Крім того, у кожного звіра свій графік годування, тобто їжу та чи інша тварина споживає тільки в певні години. Все, що порушує цей розпорядок, негативно позначається на самопочутті та загальному стані організму мешканців зоопарку.

Ми просимо наших відвідувачів у ЖОДНОМУ разі не годувати тварин і ставитися до них дбайливо і з повагою. Якщо ви стали свідком того, як хтось намагається кинути в вольєр їжу або інший сторонній предмет, нагадайте цій людині про те, що це заборонено. Або ж зверніться до співробітників зоопарку за допомогою», – йдеться у дописі.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024