стрічка

У Рожищенському районі висадили 215 тисяч дерев

18 Квітня 2019, 15:10
Школярі із села Копачівка садять ліс 998
Школярі із села Копачівка садять ліс

Заступниця голови райдержадміністрації Інна Сергійчук провела чергову нараду за участі начальників управлінь і відділів, служб райдержадміністрації, керівників територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі.

Захід відбувся 17 квітня, інформують на сайті Рожищенської РДА.

Про благоустрій населених пунктів району проінформували заступник Рожищенського міського голови Сергій Лясковський та начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Василь Поторась.

Читати також: За перший квартал цього року у районі виділили понад 132 тисячі допомоги

Сергій Лясковський повідомив про роботу КП «Дільниці благоустрою Рожищенської міської ради» щодо вивезення сміття. Посадовець наголосив, що  працівники Дільниці благоустрою постійно наводять лад в секторах приватних забудов, де люди вперто продовжують створювати неконтрольовані сміттєзвалища.

«Замість того, щоб укласти договір на вивіз сміття з КП «Дільниця благоустрою», мешканці краще вивезуть його десь на околиці міста або влаштують смітник неподалік від себе», – зазначив посадовець.

Заступник міського голови розповів про те, що Рожищенська міська рада має намір серйозно взятися за покарання громадян, які нехтують правилами благоустрою – планують створити муніципальну поліцію.

Також, згідно з рішенням виконкому від 25 березня 2019 № 26, територію міста Рожища розподілено і закріплено за підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності та підпорядкування, суб’єктами підприємницької діяльності, жителями міста для забезпечення належного благоустрою та санітарного стану.

Звітує заступник Рожищенського міського голови Сергій Лясковський
Звітує заступник Рожищенського міського голови Сергій Лясковський

Василь Поторась зазначив, що з метою поліпшення стану довкілля, озеленення, підвищення рівня чистоти та санітарно-гігієнічного стану територій населених пунктів району голова райдержадміністрації видала відповідне розпорядження від 26 березня 2019 року №83 «Про заходи з благоустрою територій району до Великодніх свят та продовження у 2019 році всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

За оперативною інформацією, станом на 16 квітня участь у проведенні Дня благоустрою прийняли мешканці 67 населених пунктів району. В цілому для реалізації заходів з впорядкування територій населених пунктів залучили 1590 громадян із 190 установ та організацій. Провели поточний ремонт 12 дитячих майданчиків. У сільській місцевості ліквідували 71 стихійне сміттєзвалище та вивезли близько 155 кубометрів твердих побутових відходів.

У рамках проведення щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» висадили 215 тисяч дерев, із них – 214 тисяч державним підприємством СЛАП «Рожище Агроліс». Роботи із посадки лісу тривають. У паркових зонах сіл висаджено 480 дерев та 140 декоративних кущів.

Читати також: Школярі з Копачівки садили ліс

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024