Волинський завод вперше в Україні виробив органічний цукор
Переробку органічних цукрових буряків та виробництво органічного цукру здійснили на Гнідавському цукровому заводі.
Посіви органічного буряка зробили у Гощанському районі на Рівненщині компанії «Дедденс Агро» та «Ріттер Біо Агро», які єдині в Україні займаються вирощуванням цукрових буряків за органічними технологіями, з них і отримали перший органічний цукор. Керує обома підприємствами Віктор Щербачук. Про це йдеться на сайті Гнідавського цукрового заводу.
Читайте також: Цукровому заводу Волині вручили міжнародний сертифікат
Перший органічний сертифікований український цукор презентували 10 квітня у Києві на виставці «БіоФах». Наступна презетація відбудеться у Китаї, де Україна вперше представить Національний павільйон.
«Ми маємо перший органічний цукор в нашій державі. Я була, фактично, свідком зародження цієї ідеї. Лише 10 років тому почали з’являтись на полицях наших магазинів перші вітчизняні органічні продукти, а вже сьогодні ми спостерігаємо динамічний розвиток органічного виробництва на внутрішньому ринку», – наголосила в.о. міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева.
Читайте також: Гнідавський цукровий завод збільшить виробництво еко-цукру для євроринку
За інформацією Мінагрополітики, у 2018 році в Україні сертифіковали перший органічний цукор. Україна ввійшла до десятки європейських країн, де вирощування органічного буряка зайняло більше 100 гектарів.
Читайте також: На Рівненщині сіють цукрові буряки за новою технологією
Український органічний цукор презентували на початку лютого 2019 року під час найбільшої міжнародної виставки органічних продуктів «БіоФах» в Нюрнберзі, де аукціон із закупівлі першої партії органічного цукру в 850 тонн виграла компанія з Нідерландів.
Читайте також: На Волині ростуть найсолодші цукрові буряки
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром