стрічка

У Гощанському районі урочито відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини

16 Квітня 2019, 09:12
У Горбакові урочито відкрили амбулаторії загальної практики сімейної медицини 2314
У Горбакові урочито відкрили амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Урочисте відкриття Горбаківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини відбулося у понеділок, 15 квітня.

Цей важливий об’єкт зведено завдяки ініціативі Президента України Петра Порошенка «Допомога поруч».

Загальна вартість проекту будівництва сучасного медичного закладу становить 7,2 мільйони гривень співфінансування з місцевих бюджетів - майже 700 тисяч гривеннь. Тут є медична апаратура для обстеження пацієнтів, житло для лікаря. У найближчій перспективі буде й автомобіль для довезення пацієнтів до медзакладу, телемедицина.

На відкриття Горбаківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини завітали голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, керівники району, медичні працівники, сільські голови та місцеві жителі.


 

«Це вже восьома така амбулаторія на Рівненщині. Усього в області з ініціативи Президента України Петра Порошенка заплановано відкрити 34 сільські сучасні медичні амбулаторії, з них – 21 із житлом для медичного працівника. В Україні таких амбулаторій має бути побудовано 500», - сказав, виступаючи перед присутніми голова ОДА Олексій Муляренко.

Він зазначив, що у Горбаків часто приїжджають високо посадовці. Це і дружина Петра Порошенка Марина Порошенко, і депутат Верховної Ради Ірина Луценко, віце-прем'єр-міністр- Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. І, головне, що усі вони приїжджають у це село на приємні події: відкриття школи, дитячого садка, а тепер ще й сучасної малої лікарні.

До складу Горбаківської амбулаторії входять фельдшерсько-акушерські пункти сіл Дорогобуж, Мнишин, Томахів, Іллін та пункт здоров’я у селі Подоляни. Горбаківська амбулаторія обслуговує 3900 осіб, в тому числі 972 дитини, 5 шкіл, 2 дошкільних навчальних заклади сільської ради.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024