стрічка

Житель Ковельщини відмовився служити у війську і уник за це покарання

15 Квітня 2019, 15:05
Житель Ковельщини відмовився служити у війську і уник за це покарання 1072
Житель Ковельщини відмовився служити у війську і уник за це покарання

Обвинуваченого у відмові йти на строкову військову службу суд звільнив від кримінальної відповідальності у зв’язку з дійовим каяттям.

На лаві підсудних за ухилення від призову на строкову військову службу опинився житель Ковельського району Олександр Кабак, проти якого 15 січня 2019 року поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 335 КК України.

Згідно обвинувального акту, з 15 березня 2012 року він перебуває на обліку в Ковельському об’єднаному міському військовому комісаріаті. У листопаді 2018 року пройшов військово-лікарську комісію, відповідно до рішення якої визнаний придатним до військової служби.

14 листопада 2018 року об 11-й годині молодому чоловікові було вручено повістку про необхідність прибуття 19 листопада до призовної дільниці міського комісаріату з метою направлення на збірний пункт Волинського обласного військового комісаріату в складі військової команди, для подальшої відправки на строкову військову службу в Збройні Сили України. Однак на дільницю він не прибув.

У ході підготовчого судового засідання обвинувачений звернувся до Ковельського міськрайонного суду з клопотанням про звільнення його від кримінальної відповідальності у зв’язку із дійовим каяттям, оскільки він «вперше вчинив злочин невеликої тяжкості, щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю злочину».

Головуючий по справі суддя В’ячеслав Лесик ухвалив звільнити Олександра Кабака від кримінальної відповідальності, а саме провадження закрити.

Санкція статті 335 КК України (Ухилення від призову на строкову військову службу) передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте такожКандидат у президенти Володимир Зеленський проігнорував чотири повістки, – Міноборони

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024