стрічка

Рожищанка стала лауреатом міжнародного конкурсу у Кракові

13 Квітня 2019, 16:42
Марія Поліщук з нагородами. 2716
Марія Поліщук з нагородами.

Нещодавно у Кракові пройшов Міжнародний фестиваль талантів «Коронація зірок».

Методист з народної творчості, рожищанка Марія Поліщук дистанційно взяла участь у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» та виборола диплом лауреата першого ступеня.

Майстриня представила самчиківський розпис.  Журі оцінювало 5 робіт, виконаних у цій техніці.

«Барвистий, розкішний, зі своїм характером і стилем. Самчиківський розпис для багатьох ще лишається невідомим. В основі сюжетів – українські традиції, фольклор, принципи автентичного народного розпису, – розповідає пані Марія. – Є в Самчиківському розписі щось від писанкарства, щось від вишиванки, щось від гуцульських килимів, адже він поєднує в собі традиційні місцеві українські елементи орнаментів з орнаментикою прадавніх племен, що жили колись на нашій землі».

Професійне журі оцінило роботи та нагородили Марію Поліщук дипломом лауреата I ступеня та медаллю.


Роботи рожищанки.
Роботи рожищанки.

До слова, цими днями учасник любительського об'єднання «Ренесанс»  Назар Поліщук прийняв участь у Міжнародному молодіжному фестивалі «Мистецькі барви», що проходив у місті Прилуки.

Директор Міжнародного молодіжного фестивалю-конкурсу «Мистецькі барви» Олександр Дубовик та начальник відділу культури та туризму Прилуцької міської ради Катерина Мовчан об'єднали у фестивалі дітей, котрі мають інвалідність. Назарій Поліщук був нагороджений дипломом за участь.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментарі
27 Грудня 2020, 15:22
Марія Поліщук вкрала роботи у видатного майстра Віктора Раковського. Видала за свої. Ще й виграла з ними конкурс. Позор і методисту, що вкрала роботи, і членам жюрі конкурсу, які поняття не мають що таке декоративно - прикладне мистецтво. А такж Вам журналісти що поширюєте цю інформацію.
27 Грудня 2020, 15:44
Наче все чудово, і хочеться порадіти, що на міжнародному рівні знайомляться із Самчиківським декоративним розписом, але роботи пере мальовані з чужих робіт, ще ц не дуже якісно. Хочеться, щоб світ знайомився з українським народним розписом через роботи справжніх майстрів своєї справи, через самобутні, гармонійні та колоритні роботи!
Коментар