стрічка

Волинська ОДА підписала меморандум про співпрацю з Міністерством у справах ветеранів України

13 Квітня 2019, 15:31
1142

Волинську область відвідав заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко та кандидат на посаду першого заступника – Григорій Галаган, якого Кабміну запропонувала керівниця Міністерства Ірина Фриз.

Робочий візит відбувся 11 квітня, йдеться на сторінці губерантора Волинської області у Facebook. Серед проведених заходів – зустріч з головою обласної державної адміністрації Олександром Савченком та підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством та обласною адміністрацією.

Під час розмови Олександр Терещенко розповів про свої плани роботи на новій посаді.

«Я веду напрямок з вшанування пам’яті загиблих, підтримки сімей загиблих, ідеологічної роботи з ветеранами та співпраці з ветеранськими громадськими організаціями. Під час візиту я побачив, що підтримка АТОвців з боку влади у вашій області є. Мене вразив рівень військового госпіталю. Також антикризовий центр справив на мене позитивне враження. Попри складні політичні умови вам вдається знаходити ресурси для підтримки Героїв. Це важливо», – промовив Олександр Леонтійович.

Голова облдержадміністрації Олександр Савченко зауважив, що напрямок роботи, яким займається Терещенко – непростий. Адже патріотизм падає, а молоді бракує національно-патріотичного виховання.

«Я завжди відкрито говорив, що ветеранів та пільговиків різних категорій в країні забагато, у нас бюджет проїдання, а не розвитку. Однак ветерани АТО та їхні сім`ї – це ті люди, яким ми зобов`язані життям. Тому допомагати їм ми будемо, ми повинні. Однак, вважаю, що просвітницької роботи бракує, патріотизм падає. Військові законсервували війну там на Сході, в інших областях її не відчувають. Тож ми маємо займатися і національно-патріотичним вихованням», – відзначив Олександр Ілліч.


Серед іншого на зустрічі обговорили й розвиток регіональних структур новоствореного Міністерства у справах ветеранів України. Як стало відомо, на старті у кожній області залучать до роботи щонайменше 5 осіб. Також зачепили й болючі темі: реабілітацію військовослужбовців, забезпечення їх житлом та пільгами. Варто зазначити, що в області активно діє низка програм, розроблених департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та спрямованих на підтримку АТОвців.

Також Олександр Савченко підписав Меморандум про співпрацю між обласною державною адміністрацією та профільним міністерством. В документі йдеться про основні принципи співробітництва та напрями співпраці. 
Метою Меморандуму є взаємодія та координація сторін для взаємодопомоги та реалізації прав та соціальних гарантій, передбачених законодавством України, особам, які брали участь у бойових діях під час проведення антитерористичної операції, членами їх сімей, задоволення їх суспільних інтересів.

Серед запланованих спільних заходів – розповсюдження інформаційних матеріалів, узагальнення існуючих проблем військовослужбовців та членів їх сімей, проведення спільних засідань із залученням фахівців відповідної сфери діяльності тощо.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024