стрічка

У Ковелі нетверезого чоловіка оштрафують за хибний виклик швидкої

13 Квітня 2019, 14:21
У Ковелі нетверезого чоловіка оштрафують за хибний виклик швидкої  / Фото ілюстративне 1170
У Ковелі нетверезого чоловіка оштрафують за хибний виклик швидкої / Фото ілюстративне

У Ковелі чоловік, випивши, викликає швидку медичну допомогу, а по приїзду медиків не відчиняє двері.

Про це повідомляється на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook.

Ввечері, 12 квітня, в Центральну оперативну диспетчерську поступив черговий виклик від «хворого», який постійно, обманним шляхом, в стані алкогольного сп’яніння, телефонує на екстрений номер «103». Цього разу привід до виклику був травма руки (зазначається, що вранці була травма ноги та виклик було передано на обслуговування невідкладної допомоги ЦПМСД). Диспетчер, знаючи вже адресу даного викликаючого, попередила його про те, що будуть викликані працівники поліції, якщо він, в черговий раз, завідомо неправдиво викликає екстрену медичну допомогу. Так і трапилось. По приїзді бригади ЕМД, ніхто не відкривав двері. Керівник бригади перетелефонував до чоловіка, де почув нецензурну лайку і «що можуть їхати назад».

Працівники поліції склали протокол та винесли Постанову по справі про адміністративне правопорушення стосовно даного чоловіка. Однак, його не лякає чергова постанова за хибний виклик.

«А недосконалість законодавства (штраф державі навіть не компенсує пальне, витрачене на виклик) напевно, не дає інших шляхів вирішення цієї величезної проблеми. Невже не можуть вплинути правоохоронні органи на дану категорію населення іншим чином? Наприклад, дати виправні роботи – все ж принесе користь суспільству. Чи необхідно дочекатись це одного замінування Волинської обласної клінічної лікарні?», – йдеться у дописі медиків.

Хибний виклик екстреної медичної допомоги є порушенням статті 183 Кодексу України «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» тягне за собою накладення штрафу». Медики нагадують, що набираючи «103» і повідомляючи хибний виклик, ви не тільки порушуєте закон, але й можливо ризикуєте життям інших людей.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024