стрічка

Як ОСББ Горохова можуть залучити кошти на утеплення будинків

11 Квітня 2019, 18:16
968

У Горохові розглядали питання залучення коштів на модернізацію будинків з метою покращення їх енергоефективності.

У мера Горохова Віктора Годика  9 квітня відбулася нарада із представниками ОСББ міста. Проводив її Петро Лавренюк – експерт програми «Енергоефективність в Україні» у Волинській області, – інформує Андрій Ковальчук у спільноті «Горохівська міська рада» у Facebook.

 Експерт розглянув два можливих варіанти:

  • Теплі кредити – кредити на придбання матеріалів для утеплення будинків з можливістю повернення державою коштів від 50 до 70%.
  • Фонд енергоефективності, який зараз створюється в Україні, та до якого залучатимуть кошти Європейського союзу. Для отримання відшкодування коштів необхідно буде провести енергоаудит, розробити проектну документацію та взяти кредит у одному з державних банків. За рахунок фонду відшкодують від 50 до 80 відсотків вартості коштів на проведення усіх робіт з енергомодернізації будинків.

Петро Лавренюк наголосив, що зараз в Україні кращі умови для енергомодернізації будинків, ніж були у наших сусідів – поляків, які також проводили такі роботи за кошти ЄС.

У свою чергу міський голова Віктор Годик наголосив, що у Горохівській міській раді діє програма підтримки ОСББ, та усім охочим долучитись до енергомодернізації будинків нададуть фінансову підтримку.

Якщо у вас виникли питання стосовно підтримки енергомодернізації ОСББ – звертайтесь у Горохівську міську раду.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024