стрічка

У чому підозрюють чиновника, який погорів у Луцьку на рекордному хабарі

10 Квітня 2019, 08:50
1139

Виконувача обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Мова йде про оборудки із землею на Світязі, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Ковельська місцева прокуратура повідомила про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, якого затримали в Луцьку на рекордному хабарі у 20 тисяч доларів.

У серпні минулого року посадовець, знаючи про належність трьох земельних ділянок площею 1 га кожна за межами населеного пункту на території Пульмівської сільської ради Шацького району до земель водного фонду та особливо цінних земель, без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації підписав та видав накази, якими затвердив проекти землеустрою про відведення ділянок у власність громадянам.

При цьому відомості про ґрунтовий покрив та категорію земель не відповідали дійсності. На підставі наказів у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно були внесені відомості про реєстрацію права власності на три ділянки вартістю понад 1 млн грн кожна за громадянами – і з власності держави ці ділянки незаконно вибули.

Нині виконувача обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру в області підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Читайте також: Суд поставновив взяти під варту Посадовця Держгеокадастру, який попався на хабарі

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024