стрічка

На яких луцьких підприємствах почастішали нещасні випадки

09 Квітня 2019, 19:35
Фото ілюстративне 960
Фото ілюстративне

У першому кварталі 2019 року до Луцького міського відділення роботодавці надали 23 повідомлення про нещасні випадки, з них 4 – із смертельним наслідком, в яких постраждало 25 працівників.

Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА з посиланням на Луцьке міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

За аналогічний період 2018 року до Луцького міського відділення роботодавці надали 26 повідомлень про нещасні випадки, з них 1 груповий нещасний випадок із смертельним наслідком, 1 груповий нещасний випадок, 1 – нещасний випадок із смертельним наслідком, в яких постраждало 26 працівників. 

Зростання кількості нещасних випадків зареєстровано на таких підприємствах: ПрАТ «СКФ Україна», ТзОВ «Житлобуд-2», ТзОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика-Україна».

За несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок страховим експертом з охорони праці склали 1 протокол про адміністративне правопорушення.

Основні причини нещасних випадків: особиста необережність потерпілого; невиконання вимог інструкцій з охорони праці; незадовільні фізичні дані або стан здоров’я, порушення правил безпеки руху.

За результатами проведеного аналізу настання нещасних випадків, встановлено, що основними причинами є організаційні  та психофізіологічні причини, тому страховим експертом з охорони праці приділяється увага з пропаганди безпечних та нешкідливих умов праці шляхом проведенню нарад,  круглих столів і конкурсів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024