стрічка

На Волині – 16 пожеж за два дні

08 Квітня 2019, 14:28
На вулиці Кутузова у Ковелі горіла суха трава / Фото ілюстративне 1273
На вулиці Кутузова у Ковелі горіла суха трава / Фото ілюстративне

За минулі вихідні на території Волинської області трапилося 16 пожеж в екосистемах.

Про це повідомляється на сайті ДСНС у Волинській області.

6 квітня горіла суха трава на вулиці Кутузова у Ковелі на площі 0,5 га. Пожежу, що трапилася через необережне поводження з вогнем місцевого жителя Романа Б., приборкали співробітники 19-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Ковеля. 

Через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб горіли також угіддя та ділянки з сухою травою на відкритих територіях Дубівської та Люблинецької ОТГ.

Рятувальники вчергове закликають не випалювати суху торішню траву. Це призводить до руйнування екосистеми. Під час випалювань гине насіння рослин як на землі, так і під землею. Виживає, як правило, найгрубіша трава і бур’ян, заглушаючи при цьому ослаблену іншу флору. При сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту.  До речі, гинуть і ті що беруть участь у процесі утворення ґрунту, а також винищують різних шкідників саду і городу. Гине корисна мікрофлора, яка допомагає рослинам протистояти хворобам. Трав’яні пожежі завдають істотного збитку узліссям і підліскам, знищуючи молоді деревця.

Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадках значного поширення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101. 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024