стрічка

Релігійна громада села Гаївка вирішила попрощатися з Московським патріархатом

07 Квітня 2019, 20:00
Каплиця в селі Гаївка 3604
Каплиця в селі Гаївка

Парафіяни Свято-Миколаївської церкви (каплиці) УПЦ (МП), що в селі Гаївка Шацького району, висловили бажання перейти до Православної Церкви України.

Таке рішення жителі села прийняли у неділю, 7 квітня, на зборах релігійної громади. 

Ініціативна група на чолі з Мирославою Демчунь перед зборами зібрала 60 підписів жителів, які висловилися за перехід до ПЦУ. Крім того, ще до 20 гаївчан дали усну згоду на те, аби в селі була Українська Церква. 

Збори відбулися мирно, спокійно, з дотриманням усіх вимог закону. 15 присутніх на зборах людей (прийшли по одному представнику з сім'ї) одноголосно висловилися за перехід. 

На зібранні були присутні також священики Шацького деканату Православної Церкви України Михайло Цвинкилевич і Роман Скірак, які розповіли про процедуру реєстрації громади у клірі Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

Настоятель храму отець Петро Границький у зборах участі не брав.

Це вже п'ята громада в Шацькому районі, яка висловила бажання приєднатися до ПЦУ.

Нагадаємо, 18 січня парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського села Положево УПЦ (МП) оголосили про перехід до Православної церкви України, а наступного дня там відбулося перше богослужіння з участю священиків ПЦУ.

3 лютого за перехід до ПЦУ висловилися на зборах громада і настоятель Свято-Варварівського храму села Острів'я.

3 березня своє волевиявлення про перехід до ПЦУ на зборах сказали парафіяни Свято-Георгіївського храму села Голядин, 10 березня – прихожани Свято-Іллінського храму села Грабове.


 

Коментарі
07 Квітня 2019, 23:21
знов вийде пшик, як у Грабовому)
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024