стрічка

Ірина Констанкевич оглянула будівництво нової школи на Любешівщині

06 Квітня 2019, 18:51
Ірина Констанкевич оглянула будівництво нової школи 1040
Ірина Констанкевич оглянула будівництво нової школи

Під час робочого візиту на Любешівшину народний депутат Ірина Констанкевич побувала в селі Гірки, де біля приміщення місцевої школи зустрілася з батьками та педагогічним колективом.

У селі Гірки Любешівського району загальноосвітню школу побудували у кінці 30 років минулого століття, за Польщі. Класи розміщені в різних будівлях, які й корпусами назвати важко. Немає повноцінного спортзалу, їдальні.

 «Така ситуація аж ніяк не сприяє повноцінному навчальному процесу. Ми навчаємося тут у дві зміни, тому що бракує класних кімнат. Уроки закінчуються о 18.40 і це – проблема. Окрім того, час вимагає належного оснащення кабінетів  – хімії, фізики, лінгвістичних. Поки що нам залишається лише мріяти про це», – нарікає директорка школи Юлія Кузьмич.

Незважаючи на скрутні умови навчання, не менше 80 відсотків учнів цього закладу вступають до вищих навчальних закладів, успішно складають ЗНО.

Декілька років тому у Гірках розпочали зводити нову школу, однак невдовзі будівництво заморозили і тільки за сприяння народного депутата Ірини Констанкевич, з ініціативи якої виділили 735 тисяч гривень із коштів соціально-економічного розвитку, його вдалося розморозити, а потім вже подати заявку на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Сьогодні тут вже зведений каркас будівлі, незабаром розпочнуть робити покрівлю.

Ірина Констанкевич висловила надію, що вже у 2020 році буде перерізана стрічка і сміх гірківських дітлахів лунатиме у новенькій школі.






 

Читайте також: «Школу в Любешівському районі реконструюють за кошти державного фонду, можливо, ще в цьому році»

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024