стрічка

Ковельський район: на чоловіка, який переїхав собаку, відкрили кримінальне провадження. ВІДЕО

05 Квітня 2019, 17:24
На мешканця Рокитиці, який переїхав собаку, відкрили кримінальне провадження 1900
На мешканця Рокитиці, який переїхав собаку, відкрили кримінальне провадження

Стосовно мешканця села Рокитниця Станіслава Юхимчука, який 28 лютого цього року в селі Любитів переїхав собаку, відкрили кримінальне провадження за жорстоке поводження з тваринами.

Про це йдеться у сюжеті «UA: Волинь».

Через наявність такого провадження Ковельський міськрайонний суд залишив без розгляду матеріали адміністративної справи щодо того ж Станіслава Юхимчука за двома статтями про адмінправопорушення. Йдеться про залишення місця ДТП та порушення правил дорожнього руху. 

Камери відеоспостереження зафіксували, як усе відбулось. За кермом – 24-річний Станіслав Юхимчук. Водій переїхав пса двічі. Волонтерка, яка опікується тваринами у місцевій громадській організації Оксана Яковенко каже, чоловік зробив це навмисно.

«Ми надавали слідству всі матеріали саме по кримінальній справі, що це був умисний наїзд, злий умисел, а не адміністративне правопорушення, як це мало кваліфікуватися...», – каже волонтерка Оксана Яковенко.

 


 

На лаві підсудних у Ковельському міськрайонному суді Станіслав Юхимчук. У залі суду мають розглянути три справи, порушені на чоловіка. Хуліганство, Злісна непокора та залишення місця ДТП. Щодо наїзду на тварину слідчі спершу порушили адміністративне провадження. Суддя Сергій Панасюк засідання відклав.

«Я не можу це розглядати в такій ситуації, коли можливі ознаки кримінального правопорушення. В постанові моїй буде зазначено, що спочатку потрібно завершити досудове розслідування і тільки за його результатами звернутися з цим в суд, якщо не буде встановлено кримінального  правопорушення. І це буде викладено в моїй постанові», – каже суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк. 

 


 

Кримінальної відповідальності порушникові просить і волонтерка місцевої громадської організації, яка опікується тваринами. Анастасія Яковенко розповідає, відео наїзду до соцмереж виклала вона. 

«Нам важливо було почути, що справа йде не по адміністративній відповідальності, а саме по кримінальній», –  каже Анастасія Яковенко, волонтерка, яка опікується тваринами.

Якщо поліція перекваліфікує справу, то за жорстоке поводження з тваринами чоловіку загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі терміном до трьох років.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024