стрічка

Тролейбуси від луцького «Богдана» дозволять зменшити забруднення українських міст

05 Квітня 2019, 17:06
1329

Модернізація міської інфраструктури за допомогою нового електротранспорту  – один із основних шляхів подолання проблеми загазованості великих населених пунктів в Україні.

Про це йдеться у блозі прес-секретаря корпорації «Богдан» Сергія Красулі «Мобільність і екологічність: як сучасні тролейбуси можуть їздити без тролеїв», –  інформують на сайті корпорації.

«На сьогодні у більшості з 460 міст держави переважають автобусні маршрути. Електротранспорт функціонує лише в 51 з них. Водночас із майже чотирьох тисяч зареєстрованих тролейбусів 67% вже вичерпали термін експлуатації і потребують заміни», – наводить він невтішну статистику щодо екологічного транспорту в Україні.

Він зазначає, що навала вживаних автівок та застарілий громадський транспорт вже призвели до перевищення норми шкідливих речовин у повітрі у 4-6 разів.

«Згідно з дослідженнями українських науковців, серед підлітків-мешканців середмістя - здорових істотно менше, ніж серед тих, хто проводить час у спальних районах з меншим транспортним потоком. Ці результати свідчать про нагальну необхідність зменшити кількість техніки, що не відповідає екологічним стандартам», - наголошує прес-секретар корпорації.

Сергій Красуля зауважує, що наразі «Богдан» готовий забезпечити модернізованими низькопідлоговими тролейбусами усі міста, які виявлять бажання оновити рухомий склад: луцький «Автоскладальний завод №1» здатен виробляти до 6 тисяч одиниць техніки на рік. У 2019-му нові тролейбуси вже замовили Київ, Харків та Суми, продовживши рух до екологізації своїх транспортних систем.

Нагадаємо, раніше корпорація виробила електробус «Богдан А70100», який наразі успішно експлуатується на маршрутах міста Люблін.

Читайте також: У Луцьку випускають безрогі тролейбуси

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром