стрічка

Священик з Горохівщини Іван Сидор отримав орден «За заслуги ІІІ ступеня». ФОТО

04 Квітня 2019, 19:35
1522

Священик з Горохівщини Іван Сидор отримав з рук міністра культури України Євгена Нищука державну нагороду – орден «За заслуги III ступеня».

Про це Іван Сидор повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Нагороду легендарний дзвонар присвятив студентам Київської православної богословської академії.

«Для мене надзвичайно символічно, що Указ Президента України Петра Порошенка про цю нагороду підписаний 20 лютого 2019 р. – у 5-ту річницю вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Переконаний, що і дзвони Михайлівського монастиря і не проста участь кожного українця в революції Гідності і мученицька смерть наших Героїв – все це не було марним. Пройшло 5 років з того часу і багато чого змінилося, багато чого досягнуто, але ще багато чого потрібно зробити.

Для мене, як священика, впродовж всього мого життя здавалося фантастикою і містикою, що українські православні Церкви об’єднаються та ще й отримають Томос про автокефалію від Вселенського Патріарха. Це звершилося! Завдяки нашій єдності і однодумності.

Вірю, що здоровий глузд переможе і дзвонити у дзвони Золотоверхого ми будемо тільки з нагоди свята, а не з причини страху і насильства.

Дякую, пане Президенте, за відзнаку. Нагороду присвячую всім студентам Київської православної богословської академії, які допомагали тоді 4 години поспіль роздирати небо Києва перемагаючим звуком дзвонів», – написав Іван Сидор.



Читайте також: 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024